Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan och Ekdal borta - då lär Bahoui få starta

Sundbergs blogg

Viktig EM-kvalmatch mot Ryssland som får ses som den tuffaste motståndaren i gruppen. På hemmaplan ska Sverige ha en bra chans att ta ett bra resultat, men det oroar givetvis att Albin Ekdal är borta och att Zlatan Ibrahimovic och Mikael Antonsson är väldigt tveksamma.

Zlatan har missat flera matcher med PSG och har inte varit med på någon av landslagets träningar. Det är alltså ingen vild gissning att han står över matchen.

– Det ser inte så positivt ut för spel i morgon, sa Erik Hamrén på onsdagens presskonferens.

Mikael Antonsson har varit magsjuk och var med på onsdagens träning som var öppen för media i 15 minuter. Då joggade han lätt bredvid övriga lagkamrater som körde passningsövning.

– Han hade inte så mycket ork, sa Hamrén.

Det kan alltså bli så att Sverige saknar tre spelare från centrallinjen. Så, hur blir startelvan utan Antonsson, Ekdal och Ibrahimovic?

Annons

Jimmy Durmaz tar ett steg ner och spelar tillsammans med Kim Källström och Sebastian Larsson på det centrala mittfältet. Det öppnar för att Nabil Bahoui får spela på en av kanterna, så som tanken var inför matchen mot Österrike. Bahoui har kommit tillbaka starkt efter skadan och gjorde bland annat två mål i AIK:s senaste match mot Malmö FF.

Om Mikael Antonson missar mötet med Ryssland slåss Jonas Olsson och Erik Johansson om en plats bredvid Andreas Granqvist. Det lär betyda att Olsson spelar med tanke på att han har mer erfarenhet av landslagsspel.

Om Zlatan Ibrahimovic kastar in handduken är alternativen Ola Toivonen, Johan Elmander och Branimir Hrgota. Känns som att det står mellan Toivonen och Elmander.

Toivonen spelar regelbundet i Ligue 1 och har gjort några mål. Elmander har inte haft den bästa starten i Bröndby, men har tidigare fått ett stort förtroende av Hamrén. Under Hamréns tid som förbundskapten har Toivonen gjort 16 tävlingsmatcher (12 från start, 4 inhopp), Elmander har gjort 21 tävlingsmatcher (18 från start, 3 inhopp).

Annons

Hrgota då? Det skulle förvåna om Hamrén kastar in 21-åringen som aldrig har startat i landslaget.

Tror på den här startelvan: Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson (Jonas Olsson), Martin Olsson – Sebastian Larsson, Kim Källström, Jimmy Durmaz – Nabil Bahoui, Zlatan Ibrahimovic (Ola Toivonen), Erkan Zengin

Publicerad 2014-10-08 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto