Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Svårt att nå U21-EM efter tung förlust

Förutsättningarna var inte de bästa med nyckelspelaren Oscar Hiljemark skadad och några som tackat nej.
Det blev inte bättre av att Frankrike fick en väldigt billig straff i den första halvleken.
Sverige förlorade med 2-0 och nu blir det väldigt svårt att nå EM.

Håkan Ericson mönstrade en defensiv startelva mot Frankrike som imponerade i sin grupp genom att vinna sju matcher och spela en oavgjord. Taktiken var tydlig: försöka hålla tätt bakåt och hoppas att duktiga anfallsduon John Guidetti och Isaac Kiese Thelin skulle hitta på något framåt för att få med sig ett bra resultat till returmötet.

Kristoffer Olsson gjorde tre mål i 4-3-segern mot Turkiet som tog Sverige till playoff, men mot Frankrike var han bänkad. Isak Ssewankambo var högerback mot Turkiet, mot Frankrike spelade han som yttermittfältare med Joseph Baffo bakom sig.

Taktiken gick inte hem, men det krävdes att den danske domaren Kenn Hansen blåste en väldigt tveksam straff i den första halvleken – Ludwig Augustinsson fick bollen på armen – för att Frankrike skulle få hål på Patrik Carlgren.

Frankrike hade det största bollinnehavet i den första halvleken. Sverige försvarade sig bra – Alexander Milosevic och Filip Helander imponerade – men hade väldigt svårt att etablera anfall. Guidetti och Kiese Thelin fick inte så många bollar att jobba med, när de väl fick det var duon alldeles för ensam.

En chans skapade Sverige i den första halvleken. Kiese Thelin hittade Guidetti i straffområdet, men avslutet med vänstern var enkelt för motståndarnas målvakt Areola.

Anfallsspelet blev bättre i den andra halvleken. Respekten från första halvlek hade släppt och Sverige vågade flytta fram laget och anfalla med flera spelare. Guidetti, Tibbling och Ssewankambo hade fina lägen, men i stället för en kvittering ökade Frankrike på sin ledning.

Kiese Thelin tappade markering på en hörna och hemmalaget nickade in 2-0. I gruppspelet gjorde Frankrike hälften av sina mål på fasta situationer, mot Sverige gjorde man två och det avgjorde matchen. Nu blir det tufft för Sverige att nå EM.

Publicerad 2014-10-10 kl 20:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons