Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tänk att AIK sålde "Crespo" Kamara

Tänk att AIK sålde Alhassan “Crespo” Kamara till Örebro. Den 21-årige anfallaren har gjort en fantastisk säsong med elva mål på 17 matcher (tolv från start). Då ska man veta att anfallaren åkte på en knäskada i den sista träningsmatchen innan allsvenskan drog igång vilket gjorde att han missade säsongens åtta första seriematcher. Innan övergången var ”Crespo” utlånad till ÖSK och sammanlagt har han gjort 21 mål på 37 matcher (30 från start).

***

IFK Göteborg ligger tvåa i allsvenskan. Anfallsparet Lasse Vibe och Gustav Engvall imponerar stort och enligt sportchefen Mats Gren kan Blåvitt tänka sig att sälja Vibe om man får rätt bud vilket givetvis är en självklarhet. Gren säger att budet ska vara högre än vad klubben fick för Ludwig Augustinsson och Sam Larsson. Det betyder att Vibe kostar mer än 13 miljoner kronor.

IFK Göteborg borde få ungefär 20 miljoner för Vibe. Vet att han är 27 år, men den här säsongen har han burit sitt lag på sina axlar och med två omgångar kvar har det blivit 21 mål och fem assist på 24 matcher (23 från start). Dessutom har han spelat sig in i det danska landslaget. Senast blev det ett mål i inhoppet mot Albanien i EM-kvalet och sedan fick han starta för första gången i en tävlingsmatch när Danmark spelade mot Portugal.

Vibe har bara tre allsvenska spelare på 2000-talet kvar att slå:

24 mål: Peter Ijeh, 2002
23 mål: Waris Majeed, 2012
22 mål: Niklas Skoog, 2003

Waris Majeeds målsuccé gjorde att han såldes för 25 miljoner till Spartak Moskva. Då var han visserligen 21 år.

En annan IFK-spelare som har varit väldigt bra är Kjetil Waehler. Mats Gren säger till Aftonbladet att mittbackens fina spel beror på att han kämpar för att hitta en ny klubb. Så kan det vara, men tror inte riktigt på det. Är det något vi har lärt oss om den norske mittbacken så är det att han är en vinnarskalle, vet till exempel att han har mejlat journalister när han inte varit enig i betyg och omdömen.

Eftersom han har en vinnarskalle tror jag att han är irriterad på sin klubb över att de inte vill ha kvar honom och säger att han dels är för gammal, dels att han inte accepterar en bänkplats om de värvar in en bättre spelare. Tror inte Waehler köper den motiveringen och därför vill han visa att klubben har fel.

***

Från IFK Göteborg till Kalmar FF. Hasse Eklund har det tufft och i senaste matchen buades han ut av sina egna fans som krävde hans avgång.

Kalmar FF hade en riktigt bra vårsäsong, men hösten har varit katastrof. Det är klart att det är konstigt att laget har varit så ojämnt över vår och höst. I våras blev det 23 poäng på tolv matcher och under hösten har laget tagit tolv poäng på 16 matcher.

David Elm har bara startat i 15 matcher och Ismael da Silva i 17 och det har påverkat laget negativt. Dessutom lämnade Melker Hallberg i somras. Måns Söderqvist gjorde sju mål under våren, men på hösten har det bara blivit tre fullträffar och det känns som att han lider av att Elm, Ismael och Hallberg har saknats i flera matcher.

Tycker inte Hasse Eklund har en så mycket bättre trupp än vad tabellen visar. Inför säsongen tippade jag Kalmar FF som åtta och det är inte så långt ifrån verklighetens elfte plats.

Det är inte helt enkelt att ersätta Nanne Bergstrand. Fråga Andreas Ravelli (Öster), Simon Hunt (Kalmar FF) och Sören Cratz (Helsingborg) som sparkades eller avgick snabbt efter att de tagit över som tränare efter Bergstrand.

Två saker som jag har reagerat på med Kalmar FF:

1. Något som man kan ifrågasätta är att Hasse Eklund petade Lars Cramer för Ole Söderberg.

2. Inför mötet med Helsingborg gick Marcus Nilsson ut i media och sa att han vill spela i HIF nästa säsong. Kan inte förstå hur man kan gå ut och flörta med motståndarlaget, var är respekten mot lagkamrater, fans och andra inom Kalmar FF? Förutsätter att någon har tagit honom i örat.

***

Är på plats i Madrid för att bevaka Malmö FF:s tuffa bortamatch mot Atletico Madrid. Det blir en del blogginlägg om MFF inom kort. I morgon har båda lagen träning och presskonferens och förutom det ska det givetvis spelas in Fotbollskanalen On Tour.

Publicerad 2014-10-20 kl 21:49

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons