Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför vill Rosenberg förlänga med MFF

MADRID. Stekhet hos spanska toppklubbar – eller ett sätt att sätta press på Malmö FF för att få mer pengar?
Ja, det är ingen vågad gissning att Markus Rosenberg förlänger sitt kontrakt inom kort.

Inför säsongen flyttade Markus Rosenberg hem för att avsluta karriären i Malmö FF. Det var han tydlig med. Då var klubbar från Tyskland, Spanien och USA intresserade, men alla fick nobben.

Anfallaren har imponerat stort i både allsvenskan och i Champions League och nu ryktas det om intresse från spanska Valencia, tyska lag och klubbar från MLS. Vet till exempel att Chicago Fire var och kollade på Malmös förra match.

Inte konstigt att klubbar visar intresse, men samtidigt måste man tänka på att det här är en riktigt bra sits för Rosenberg. Det är ju inte dåligt för honom att media skriver om intresse från flera klubbar.

När han skrev på för MFF fick han, enligt flera källor, ungefär sju miljoner i sign on och en månadslön på omkring 50 000 kronor. Alltså, en stor del i sign on och en ganska låg månadslön vilket beror på att man betalar mer skatt på en månadslön, men en sign on är lika med mer pengar eftersom man bara betalar artistskatt eftersom han flyttade till Sverige.

Hör nu att Rosenberg vill förlänga sitt kontrakt för att få mer pengar och att han har suttit i möte med sportchefen Daniel Andersson och vd:n Niclas Carlnén. Nu är pressen på Malmö FF och det känns som att parterna kollar på en lösning.

Tror säkert att det finns en hel del klubbar som har visat intresse för Rosenberg och det är klart att det inte är omöjligt att han lämnar – det är sista chansen för spel i en annan liga – men det är ingen vågad gissning att allt slutar med att han förlänger kontraktet och får mer pengar.

Markus Rosenberg är väldigt viktig både på och utanför planen och han är väl värd ett bra kontrakt, men om klubben ger honom ett bättre avtal så lär anfallaren inte vara den enda spelaren som vill ha mer. För han är nog inte ensam i MFF om att vara intressant för andra klubbar och han är inte heller ensam om att ha gjort en strålande säsong. Vad gör styrelsen om de höjer Rosenbergs lön och sedan kommer Emil Forsberg, Filip Helander, Robin Olsen, Guillermo Molins, Isaac Kiese Thelin och Erik Johansson in på deras kontor och säger: ”Som ni vet är det ju några klubbar som är intresserade, men vi kan tänka oss att stanna, men då vill vi ha mer pengar”.

För det är ju faktiskt så att Molins förhandlar om ett nytt kontrakt och dessutom går avtalen ut för Simon Thern, Markus Halsti och Ricardinho.

Hör att Halsti inte är nöjd med förslaget han har fått och att Ricardinho vill ha ungefär samma avtal som tidigare vilket han inte har blivit erbjuden än så länge.

Det blir intressant att se hur det slutar, för antingen tror jag att Rosenberg säljs eller att han förlänger avtalet.

Publicerad 2014-10-21 kl 11:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons