Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inte konstigt att Atletico satte press på Ricardinho

Sundbergs blogg

MADRID. Malmö FF gjorde en bra försvarsinsats i 45 minuter.
Sedan spände fjolårets La Liga-mästare och Champions League-tvåa musklerna och körde över sin svenska motståndare.
Samtidigt passade Olympiakos på att ta en överraskande seger mot Juventus.
Två tunga smällar för MFF.

Ungefär 2000 MFF-fans hade tagit sig till Madrid för att se sitt lag spela i Champions League och stämningen inför matchen på stan och även på läktaren innan avspark var imponerande. De fick se sitt lag börja positivt och de första 20 minuterna av den första halvleken var bra av Malmö FF jämfört med insatsen borta mot Juventus, det syntes att de fått självförtroende efter segern mot Olympiakos. Man vågade hålla i bollen och lyckades någon gång att etablera anfall.

Men Magnus Eriksson och Emil Forsberg låg högt upp i banan och Enoch Kofi Adu blev väldigt ensam centralt, och när just Adu slog bort en del passningar så fick Malmö-spelarna jaga och jaga och det gjorde att de blev trötta.

Annons

Atletico tog över helt och hållet och tryckte på för ett ledningsmål men lyckades sällan ta sig in i MFF:s straffområde. Planen var som vanligt att mata in bollar i boxen, något som de har varit otroligt vassa på den här säsongen.

Atletico skapade en farlig chans i den första halvleken, men Antoine Griezman borde ha blivit avblåst för offside innan han träffade ribbban, och på returen räddade Erik Johansson Mario Mandzukic nick på mållinjen.

Atletico Madrid har inte förlorat hemma på Vicente Calderon sedan den 11 februari och i den andra halvleken visade de sin styrka. Om du ska möta ett lag som i fjol vann La Liga och kom tvåa i Champions League och som den här säsongen har gjort 16 av sina 17 mål via inlägg eller fasta situationer så får man se till att inte låta deras kantspelare mata inlägg.

Annons

Sett till hur slutet av den första halvleken såg ut borde Åge Hareide gått ifrån 5-3-2 till att spela med en anfallare för att stänga mittfältet. Men det gjorde han inte och vet inte vad MFF-tränaren sa till sina spelare inför matchen, men om han berättade om Atleticos farliga inläggsspel, och Juanfrans bredd på högerkanten, så lär inte Ricardinho ha lyssnat. För han spelade med små marginaler och var nonchalant och det var inte konstigt att Diego Simeones lag satte press på MFF:s vänsterkant.

Ricardinho klarade inte av trycket och i den 48:e minuten gick han bort sig vilket Atletico utnyttjade direkt och när Koke fick bollen inne i straffområdet gjorde han inget misstag utan placerade snyggt in 1-0.

MFF-spelarna såg trötta ut och de få gånger de fick låna bollen så slarvades det alldeles för ofta vilket gjorde att man inte klarade av att flytta fram sitt lag.

Annons

När Mario Mandzukic vräkte sig fram och petade in 2-0 i den 61:a minuten så vek MFF ner sig fullständigt. Ricardinho fortsatte att bjuda på chanser och Filip Helander fick känna hur det är att möta ett av Europas bästa lag och mittbacken såg snurrig ut i den andra halvleken.

Bara en minut efter det andra målet satte Griezmann 3-0. Hareide flyttade fram Markus Halsti för att stötta Adu, men det hjälpte inte. Atletico lekte med MFF och satte av bara farten både 4-0 och 5-0.

Klart att det inte är konstigt att förlora mot Atletico som är väldigt bra och är otroligt starkt på sin hemmaplan. Det var väntat. Men siffrorna rann iväg och det kan kosta.

Onsdagskvällen blev inte bättre för MFF när Olympiakos tog en överraskande seger mot Juventus. Nu har det grekiska laget sex poäng och det hade inte MFF räknat med.

Annons
Publicerad 2014-10-22 23:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto