Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rosenberg eller Vibe som årets anfallare?

Dagen efter 0-5 och det är klart att det inte var konstigt att Malmö FF förlorade borta mot Atletico Madrid som är ett av Europas bästa lag, men siffrorna blev lite för stora och att släppa in fem mål i en halvlek är inte godkänt.

Tycker att Åge Hareide gjorde fel när han inte gick ifrån 5-3-2 till 4-2-3-1 i den andra halvleken. Alla såg hur det såg ut i slutet av den första halvleken. MFF-spelarna hade stora problem och såg trötta ut när hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål.

ANNONS

Om Hareide inte vågade ändra i halvlek så borde han definitivt ha gjort det ganska snabbt efter det första baklängesmålet. Han borde ha försökt stänga mittfältet och framför allt försökt att ge Ricardinho hjälp för vänsterbacken hade stora problem.

Malmö FF har släppt in 13 mål på fyra bortamatcher i CL (Prag, Salzburg, Juventus och Atletico Madrid) och i tre av dem har Hareide kört med 5-3-2. Precis som Markus Rosenberg sa efter matchen så är MFF ett helt annat lag på sin hemmaplan och därför känns det tveksamt om Ricardinho ska spela i bortamatcher, speciellt om laget ska köra med tre mittfältare och två anfallare. Defensiven är inte hans bästa sida och ett lag som Atletico där högerbacken Juanfran ofta ligger som en anfallare utnyttjar det.

Första 20-25 minuterna av den första halvleken var MFF bra. Men sedan fick spelarna jaga alldeles för mycket och när tröttheten kom så tryckte hemmalaget på mer och mer och när Hareide vägrade att ända så gick det som det gick.

ANNONS

Tycker att han borde kört så här i den andra halvleken: Olsen – Tinnerholm, Johansson, Helander, Konate – Halsti, Adu – Eriksson, Rosenberg, Forsberg – Kiese Thelin.

Klart att man kan älta taktiska detaljer, samtidigt är det klart att Atletico är ett väldigt mycket bättre lag än Malmö FF, speciellt på sin hemmaplan.

Robin Olsen och Emil Forsberg fick högst betyg av MFF-spelarna i den spanska tidningen Marca. Tycker nog att Anton Tinnerholm borde ha fått det. Han stängde sin kant på ett mycket bättre sätt än vad Ricardinho gjorde och följde även med upp i offensiven flera gånger. Framspelningen till Magnus Eriksson var bra och i ett sådant läge måste ”Mange” avsluta på mål.

Såg att ingen MFF-spelare blev underkänd av Aftonbladet. Själv tycker jag att Ricardinho och Filip Helander var underkända.

ANNONS

***

Olympiakos besegrade Juventus och för MFF:s del var det ett tungt resultat. För precis som Åge Hareide har varit inne på flera gånger så är det nog det grekiska laget man ska komma före om det ska bli spel i Europa League.

Nu har Olympiakos sex poäng och målskillnaden 4-4 efter tre omgångar, men samtidigt har de spelat två matcher på sin hemmaplan och där är man mycket bättre än borta.

Landslagets nya stjärna Jimmy Durmaz fick inte spela en enda sekund mot Juventus.

***

Det blir intressant att se om Markus Rosenberg förlänger sitt kontrakt med Malmö FF. Han är absolut värd ett bra avtal, men det kan bli mycket att göra för Daniel Andersson. För om Rosenberg får mer pengar så får vi se vad Guillermo Molins, Markus Halsti, Simon Thern, Ricardinho och ett par andra spelare säger.

De nämnda spelarna förhandlar också om nya avtal. Halsti och Ricardinho är inte nöjda med MFF:s förslag och om de inte får vad de vill ha samtidigt som Rosenberg får mer, ja då får Malmö jobba med missnöjda spelare.

ANNONS

***

Är med i juryn till Allsvenskans Stora Pris som C More och Offside arrangerar för andra året i rad. Ska ranka de fem bästa målvakterna, försvararna, mittfältarna, anfallarna, tränarna, nykomlingarna och spelarna som varit värdefullast.

Är färdig med mina röster. Kul men inte helt enkelt med vissa kategorier. För att ta ett exempel, vem av Markus Rosenberg och Lasse Vibe har varit viktigast för sitt lag?

Båda har gjort en fantastisk säsong. Rosenberg har gjort 14 mål och 14 assist och tagit SM-guld. Vibe har gjort 21 mål och fem assist vilket har tagit honom till det danska landslaget.

Tror att MFF hade haft en chans på guldet utan Rosenberg och med Magnus Eriksson och Isaac Kiese Thelin i anfallet, men IFK Göteborg hade aldrig klarat av att komma tvåa utan Vibe.

Och sedan har ju David Accam varit hyfsat viktig för Helsingborg. Utan honom hade HIF kanske spelat i superettan nästa säsong.

ANNONS

Och enligt mig står det även mellan Rosenberg, Vibe och Accam i kategorin Årets anfallare. Men som sagt: jag är färdig med mina röster.

***

IFK Göteborg har gjort klart med Tom Pettersson och Mikael Boman. Frågan är vad Kjetil Waehler tycker om värvningen av Pettersson, man vill ju höra om den norske mittbacken tycker att han är sämre än nyförvärvet.

Tom Pettersson har gjort en stark höst i Åtvidaberg och blir ett bra nyförvärv för IFK Göteborg. Dessutom smart av Mats Gren att göra klart innan nästa omgång då Åtvidaberg möter AIK.

Är mer osäker på Boman. Visst, han har gjort det bra i Halmstad och är en bättre anfallare än Robin Söder och Malick Mané som Blåvitt startade säsongen med, men han är inte bättre än Lasse Vibe eller Gustav Engvall. Men att Boman är en bra truppspelare är det inget snack om.

ANNONS

Vet att Elfsborg visade ett stort intresse för Boman, men när Halmstad ville ha för mycket pengar gick man för Viktor Prodell.

Darrar Malmö FF efter IFK Göteborgs värvningar? Tveksamt va.

Publicerad 2014-10-23 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto