Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Imponerande av "Henke" - men han är inte årets tränare

Sundbergs blogg

Helt utdömda på förhand.
Falkenberg knäppte alla på fingrarna och spelar i allsvenskan även nästa år.
Otroligt imponerande av Henrik Larsson att hålla kvar laget.

Inför säsongen tappade Falkenberg skytteligavinnaren Victor Sköld, assistkungen Niclas Eliasson och tränaren Hasse Eklund.
Ingen drömuppgift för nye tränaren Henrik Larsson och det var inte konstigt att de flesta trodde på en ettårig sejour i allsvenskan.

Falkenberg har minimala resurser och klarade därför inte av att värva några jättenamn som ersättare till Sköld och Eliasson. Patrik Ingelsten och Godsway Donyoh var två som anslöt och båda har gjort det bra.

Visst, det var ett bra år att hänga kvar med BP som sänke, ett svagt Mjällby och Gefle utan Pelle Olsson. Men det är ändå väldigt imponerande att Falkenberg hänger kvar i allsvenskan och faktum är att det är välförtjänt. Det ser man givetvis vid en titt på tabellen, men det jag menar är att laget har spelat en positiv fotboll.

Annons

Är imponerad av tvillingarna Wede, Otto Martler, Stefan Rodevåg, Patrik Ingelsten och framför allt av Henke Larsson. Om det inte vore för att Åge Hareide som tog Malmö FF till Champions League och försvarade ett SM-guld så hade “Henke” varit årets tränare i allsvenskan.

Andra som har gjort det väldigt bra är Jens Gustafsson i Halmstad och Alexander Axén i Örebro.

Det var allsvenskan. Är även otroligt imponerad av Tor-Arne Fredheim vars Ljungskile haft konkurshot, minimal budget och en mängd provspelare vilket egentligen är förutsättningar för att åka ur. Ändå har Fredheim rett ut krisen, byggt om och ändrat spelsätt samt kultur och är med i kampen om en allsvensk plats.

Publicerad 2014-11-01 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto