Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu är Kennedy odödlig på Söder

För 13 år sen sköt Kennedy Bakircioglü Hammarby till SM-guld.
För två år sedan bytte han La Liga mot superettan för att hjälpa tillbaka klubben till allsvenskan.
I dag firade mittfältaren sin 34-årsdag med att göra två mål när Bajen tog sig tillbaka till den svenska fotbollens finrum.
Om han inte var odödlig på Södermalm i går så är han det definitivt i dag.

Ända sedan Kennedy Bakircioglü återvände till Hammarby har han pratat om drömmen att gå tillbaka till allsvenskan. Att det var därför han lämnade La Liga och flyttade hem. Nu, två år senare, är det vackert att han får fira sin 34-årsdag med att skjuta upp sin klubb.

Han ville inget hellre än att fira sin födelsedag med att föra upp Bajen till allsvenskan och redan under uppvärmningen hyllades lagkaptenen av fansen som bland annat skrek Ja må han leva så att det ekade inne i Tele2 Arena.

Men trots 5-0 och glädjescener satt det hårt inne för Kennedy och Hammarby. För det blev en dramatisk sista omgång av superettan när Bajen och Gif Sundsvall tog de två allsvenska platserna vilket innebär att Ljungskile får kvala mot Gefle.

Redan efter 14 minuter fick Hammarby straff och i samma situation blev Jönköpings målvakt Anton Cajtoft utvisad. Kennedy Bakircioglü klev fram – men missade. Tungt för lagkaptenen. Och det blev inte bättre av att David Johannesson gav Ljungskile ledningen mot Varberg. I paus hade Sundsvall och Ljungskile de två allsvenska platserna och Hammarby låg på kval.

Men Kennedy Bakircioglü visade vilket starkt psyke han har. Efter 48 minuter fick Hammarby frispark precis utanför straffområdet. Drömläge för lagkaptenen som smekte in sitt 16:e mål för säsongen framför klacken.

Ljungskile gjorde både 2-0 och 3-0 och efter 62 minuter fick Hammarby en ny straff. Kennedy klev fram igen – och den här gången gick det bättre. Bakircioglü firade sin 34-årsdag med att sätta sitt andra mål i matchen och föra tillbaka klubben till allsvenskan.

Jönköping gav upp och i Bohuslän hade Varberg gett upp för länge sedan. Allt handlade om hur det skulle gå i Sundsvall.

Av bara farten gjorde Hammarby tre mål till och när domaren blåste av matchen i Sundsvall stod det klart att Bajen lämnade säsongen som seriesegrare och att Sundsvall gör följe till allsvenskan.

Starkt av Hammarby som efter uttåget från allsvenskan 2009 har haft flera stökiga år med en mängd tränarbyten och flera avhopp i styrelsen.

Nanne Bergstrand tog över inför säsongen och då pratade han om tålamod och att klubben kommer att återvända till allsvenskan, men att det skulle dröja ett par år. Det tog en säsong och det är givetvis väldigt imponerande.

Nanne och nye sportchefen Mats Jingblad värvade med sig ett par spelare och av dem har Johan Persson varit viktigast. Den centrala mittfältaren har balanserat upp laget och låtit lagkamraterna köra på framåt. Mot Jönköping vann han som vanligt väldigt mycket boll.

För Ljungskile väntar kval mot Gefle. Inte helt enkelt för Gefle med tanke på att Ljungskile har 24 raka matcher utan förlust.

Publicerad 2014-11-02 kl 17:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons