Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför får Stahre sparken - och han kan ta över

Bland det sista Håkan Mild gjorde som sportchef, tillsammans med klubbdirektör Martin Kurzwelly, var att förlänga kontraktet med Mikael Stahre.
Men det dröjde inte länge efter att Mats Gren tog över innan det viskades om att tränaren skulle få sparken.
Nu har det blivit så.

Anledningen, vad jag hör, är att Gren vill att IFK Göteborg ska spela en attraktivare fotboll. Dessutom finns det en irritation kring en del beslut som har tagits, som att tränaren inte vågade släppa loss talangen Gustav Engvall utan i stället gav en iskall Robin Söder en mängd chanser. Och det var faktiskt märkligt gjort av Stahre. För att vara fostrad i en akademi har han haft förvånansvärt lite förtroende för Göteborgs.

Givetvis är det riktigt tungt för Mikael Stahre att få sparken – han förde ändå laget till en andra plats i allsvenskan. Hörde för några veckor sedan att Mats Gren haft samtal med Magnus Haglund. Men han kommer inte att ta över IFK Göteborg utan det blir Elfsborg. Blåvitt har även kontaktat Janne Jönsson som ska lämna Ålesund och flytta hem till Sverige och det är ingen vågad gissning att han kommer att ta över efter Mikael Stahre.

Vem kan ta över om det inte blir Janne Jönsson?

Henrik Larsson borde givetvis vara ett namn eftersom han har gjort det otroligt bra i Falkenberg. ”Henke” står för en attraktiv fotboll och känns redo för ett större lag.

Jörgen Lennartsson har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg, men det var när Håkan Mild var sportchef i klubben. Lennartsson fick sparken från Elfsborg och en av orsakerna till det var att ledningen och spelartruppen ville spela en attraktivare och roligare fotboll. Därför skulle det förvåna om han hamnar i IFK Göteborg.

Det var några snabba tankar från en taxi i Malmö. Nu blir det MFF:s träning inför morgondagens Champions League-match. Fortsättning följer om vem som blir IFK Göteborgs nya tränare.

Publicerad 2014-11-03 kl 10:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons