Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

MFF skulle haft straff - då kunde det blivit poäng

MALMÖ. Blåsta på en straff och en boll i stolpen.
Malmö FF gjorde en bra insats mot förra årets La Liga-segrare och Champions League-tvåa Atletico Madrid – men två misstag räckte för att förlora med 0-2.

Atletico Madrid kom till Swedbank Stadion och efter Malmö FF:s 0-5-smäll i Madrid trodde många att det skulle bli en alldeles för svår uppgift för Svenska mästarna. Men MFF har visat mot Sparta Prag, Salzburg och Olympiakos att man är väldigt bra på hemmaplan – och på tisdagen visade man det igen. Den här gången mot ett av världens bästa klubblag.

Stärkta av fansen visade Malmö FF en imponerande aggressivitet direkt från start och Atletico Madrid fick kämpa hårt för att hålla nollan. Den här gången fick inte det spanska laget tid på sig att slå sina inlägg som de är så bra på.

Hemmalaget hade bestämt sig för att ta kampen och inte visa respekt mot ett av världens bästa klubblag. Och det gjorde man.

Det största beviset på det fick vi när Magnus Eriksson ville gå en rond mot den tuffaste av de tuffa, Diego Simeone, och när tränaren – givetvis – muckade tillbaka då backade 21 000 hemmafans upp sin mittfältare.

Men MFF gjorde mer än att bara kämpa. Stundtals spelade man en fin fotboll och de centrala mittfältarna Markus Halsti och Enoch Kofi Adu imponerade stort och det var synd att de inte fick bollen oftare av sina mittbackar som gärna ville slå långt till Markus Rosenberg och Isaac Kiese Thelin. Ibland måste man hålla i bollen för att andas och flytta upp laget, speciellt mot ett skickligt lag som Atletico Madrid.

MFF gjorde två misstag i matchen – båda gångerna straffades man rejält och det är inte för inte att Atletico Madrid är ett av världens bästa lag. Det första misstaget kom efter 30 minuter. Juanfran stormade fram längs högerkanten, Erik Johansson tappade sin förstayta och Koke tackade och tog emot genom att snyggt göra matchens första mål.

Malmö FF samlade ny energi i paus och kom ut till den andra halvleken och pressade bortalaget. Halsti och Adu fortsatte att imponera och Anton Tinnerholm gjorde en strålande match på högerkanten.

Närmast en kvittering var MFF i mitten av den andra halvleken när Isaac Kiese Thelin fälldes vid straffområdeslinjen. Straff ropade MFF, men domaren blåste frispark. Markus Rosenberg tog den och träffade handen på en motståndare och där borde MFF ha fått en straff. Returen gick tillbaka till Rosenberg som klippte till stenhårt i målvakten Moyas högra stolpe. Så många chanser på så kort tid och på något sätt hade det känts rättvist med en kvittering i det läget.

Inte blev det bättre när Erik Johansson skadade sig och tvingades byta. Då fick Markus Halsti flytta ner som mittback vilket gjorde att mittfältet försvagades och sedan var det ju det där med två misstag som straffade sig. I Madrid hade Ricardinho stora problem och även i den här matchen la man tryck på honom. I den 78 minuten låg vänsterbacken för högt upp och bortalaget spelade över honom till Juanfran som slog in bollen i straffområdet. Filip Helander skulle rensa, men passade till Raul Garcia som tackade och tog emot och så var det 2-0 och avgjort.

Malmö FF gjorde en bra match och hade flera fina chanser, men när misstagen kom var Atletico Madrid alldeles för bra för att inte straffa sin motståndare. Samtidigt besegrade Juventus Olympiakos med 3-2 i Turin och om det är någon tröst så är det ett bra resultat för Malmö FF. För om Olympiakos förlorar i Madrid så kan MFF göra samma sak mot Juventus och sedan är blir sista omgången ett drama i Grekland.

Publicerad 2014-11-04 kl 23:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons