Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vågat om Blåvitt väljer Lennartsson

Sundbergs blogg

Jörgen Lennartsson till IFK Göteborg?
Ja, det verkar onekligen ligga något i det.
Ett vågat spel av sportchefen Mats Gren.

När Mikael Stahre fick sparken av IFK Göteborg publicerade klubben ett pressmeddelande på sin hemsida där det står att man under det senaste halvåret har gjort ett grundligt analysarbete av elitverksamheten och att man vill ha bättre resultat på både kort och lång sikt och att det därför behövs en ny tränare.

Slutsats: Mats Gren tycker inte om Mikael Stahre och har sedan dagen han blev sportchef tänkt att hämta in en ny tränare, eller som det heter på hemsidan: “under det senaste halvåret har gjort ett grundligt analysarbete av elitverksamheten”.
Och dessutom är det inte tillräckligt bra att sluta tvåa i allsvenskan. Det efter att man åren innan slutade trea och sjua.

Annons

Det tog inte lång tid efter att Mats Gren tog över som sportchef innan det började ryktas om att Stahre skulle få lämna för att klubben dels ville ändra träningsupplägg, dels ville spela en mer attraktiv fotboll.

Nu har Stahre fått sparken och då säger källor till både Fotbollskanalen och Aftonbladet att Jörgen Lennartsson är IFK Göteborgs förstaval. Har svårt att förstå det. Och tror knappast att jag är ensam om det, det är nog bara att åka till Borås och höra vad folk tycker där. (Som Lasse Nilsson skrev på Twitter när det även ryktades om Tobias Hysén till Elfsborg: “Lennartsson till Blåvitt och Hysén till IFE. Är det det man kallar för win win?”)

Mikael Stahre fick sparken, delvis för att laget inte spelade en tillräckligt fin fotboll. Då borde klubben leta efter en annan typ av tränare. Kanske en som är känd för att vilja spela en positiv fotboll. Är Jörgen Lennartsson det? Nej, en av anledningarna till att han fick sparken från Elfsborg var ju just för att spelarna ville spela mer attraktivt. En passningsorienterad fotboll.

Annons

Och även om Elfsborgs spelare och ledare skulle ha fel så är det ju den bilden som Lennartsson lever med just nu och om han hamnar i IFK Göteborg och det börjar gå dåligt så kommer det att storma kring Lennartsson, Gren, klubbdirektör Kurzwelly och andra inom styrelsen.

Därför känns IFK Göteborgs val märkligt och Mats Gren spelar ett vågat spel. För tänk om spelarna i IFK Göteborg delar Elfsborgs negativa åsikter om Lennartsson och om det nu skulle bli en sämre placering i allsvenskan än den andraplats som Stahre förde laget till i år. Ja, som sagt: då skulle det bli livat i Göteborg.

Olof Lundhs story om IFK Göteborg och Jörgen Lennartsson är väldigt intressant. Att flera inom klubben ville ha Lennartsson redan 2011, men att dåvarande sportchefen Håkan Mild sa nej. Och att styrelseledamoten Mikael Kjellström är drivande bakom Lennartssons namn precis som han var hösten 2011 och att Kjellström och Lennartsson känner varandra och bor dessutom nära varandra i ett område utanför Göteborg.

Annons
Publicerad 2014-11-04 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto