Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vill Halsti lämna Malmö FF?

Markus Halstis kontrakt går ut och han har fortfarande inte förlängt. Inte bra för klubben. För det borde vara hög prioritet på att förlänga med sin mittfältare och eftersom det inte har hänt något börjar det kännas som att han vill lämna Malmö FF. Annars förstår jag inte vad MFF håller på med. För om han vill vara kvar måste det gå att lösa. Det skulle vara en tung förlust om mittfältaren lämnar.

Malmö FF gjorde en stark insats hemma mot Atletico Madrid och bäst var de centrala mittfältarna Markus Halsti och Enoch Kofi Adu tillsammans med högerbacken Anton Tinnerholm. Imponerande att glänsa när man möter spelare som Gabi, Koke och andra världsstjärnor.

Det är inte första gången Halsti gör en väldigt bra match mot ett starkt lag i Europa, tänker bland annat på hemmamatchen mot Salzburg där han gick ner som mittback och stoppade det mesta. Det är imponerande att 30-åringen nästan alltid gör det så bra och det spelar ingen roll om han får spela på mittfältet eller i backlinjen.

Nu går Halstis kontrakt ut och det förvånar att MFF inte har säkrat upp honom ännu. För det är klart att det borde vara hög prioritet på att förlänga det avtalet. Halsti har fått ett kontraktsförslag men det var han inte nöjd med och det blir intressant att se hur det blir. Det borde finnas alternativ för honom, men frågan är hur heta klubbar det rör sig om i så fall? Vet att det har funnits intresse från MLS.

Vill han inte vara kvar i klubben? Det är klart att Daniel Andersson också ser hur bra Halsti har varit och därför känns det givet att göra allt för att behålla honom.

***

En annan spelare vars kontrakt går ut är Ricardinho och där är jag inte lika övertygad om att MFF borde förlänga, det är åtminstone inte lika hög prioritet som på Halsti. Vänsterbacken har fått ett kontraktsförslag, men han är inte nöjd med det för att han vill ha ungefär samma lön som tidigare. Och då förstår jag att MFF tvekar.

Ricardinho har inte varit lika vass i år som tidigare säsonger. Det har slarvats en del med passningsspelet och defensivt finns det en del att önska i positionsspelet. I både allsvenskan och ute i Europa.

Atletico Madrid slog ut MFF:s vänsterback gång på gång och gjorde flera mål efter inlägg från sin högerkant. Men samtidigt måste man tänka på att Ricardinho mötte Juanfran som är en av världens bästa ytterbackar och när Atletico överbelastade på MFF:s vänsterkant med spelare som just Juanfran, Raul Garcia och Arda Turan, ja då är det inte många vänsterbackar som löser den uppgiften.

Men om man ser till hela säsongen så känns det inte helt givet att Malmö FF borde förlänga med Ricardinho. Men det är klart, det beror på vad det finns för alternativ. Kan Daniel Andersson hitta en bättre vänsterback? I Sverige ser jag ingen annan som skulle kunna lyfta MFF och det talar för att klubben förlänger med Ricardinho.

Så vad finns det för alternativ utomlands? Behrang Safari, 29, har varit utomlands i sex år och varför inte kolla om han är sugen på att återvända? Vänsterbacken har visserligen två år kvar på avtalet med Basel så det kanske blir svårt att köpa loss honom, men om han vill och om MFF vill så varför inte?

Även om han inte återvänder till nästa säsong så är det ju ingen omöjlighet att MFF blir nästa klubb för 29-åringen.

***

Erik Hamrén var på plats på Swedbank Stadion och fick se Anton Tinnerholm göra en stark insats. Tinnerholm har varit väldigt bra i MFF. Han är bra på att stänga sin kant samtidigt som han klarar av att följa med upp i offensiven och om du gör det så bra mot ett lag som Atletico är det klart att han borde vara aktuell för landslaget. Han känns som ett bättre alternativ som högerback än extremt vänsterfotade Pierre Bengtsson som har haft den positionen i de senaste landskamperna.

Hamrén tog bara ut två mittbackar i truppen som ska EM-kvala mot Montenegro och spela träningslandskamp mot Frankrike. De resterande två tar han ut efter de europeiska cupmatcherna som spelas under torsdagskvällen.

Erik Johansson skadade sig mot Atletico och det är tveksamt om han kan vara med. Då känns det som att det står mellan Pontus Jansson, Rasmus Bengtsson, Filip Helander, Jonas Olsson och Per Nilsson.

***

Jimmy Durmaz var inte ens med i truppen när Olympiakos spelade mot Juventus. Vet inte om han är skadad eller petad, men hittar inget om någon skada på deras hemsida. I landslaget är mittfältaren given, men i klubblaget går det tyngre.

Publicerad 2014-11-05 kl 14:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons