Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Guidetti före Kiese Thelin och AIK-nyheter

Oscar Lewicki är klar för Malmö FF och det är en väntad värvning. Han är från Malmö, kommer som Bosman, är en helt okej sittande mittfältare och har Roger Ljung som agent, precis som sportchefen Daniel Andersson hade när han spelade.

Det är en okej värvning men är inte övertygad om att han kommer lyfta Malmö FF. Skrev att MFF förhandlade med Lewicki för tre veckor sedan och på torsdagen presenterades han alltså tillsammans med Erik Andersson från Landskrona (som också har Roger Ljung som agent). Erik har, precis som hela Landskrona, haft en tuff säsong, men det är klart att 17-åringen är en spännande spelare (han debuterade i superettan som 15-åring) och det är helt rätt av MFF att plocka upp Skånes största talanger.

Två centrala mittfältare in, det känns som att någon eller några i MFF är på väg bort. Markus Halsti? Simon Thern?

***

Har precis landat i Montenegros huvudstad Podgorica för att bevaka landslaget. Matchen spelas på lördag och det mesta har handlat om Zlatan Ibrahimovic kan spela. Det lär avgöras i morgon då Sverige gör sin sista träning innan matchen. Om hälen känns okej startar han säkert, om den inte känns okej lär han inte riskera att förvärra skadan.

Utan Zlatan lär det stå mellan John Guidetti och Isaac Kiese Thelin. Guidetti är en hårt arbetande anfallare som är vass inne i boxen. Kiese Thelin är stor och stark, väldigt bra i luften och van vid att spela tillsammans med en annan anfallare.

Tror att Guidetti passar bäst så som Sverige spelar. Men båda har bra form efter lyckade insatser i Celtic och Malmö FF och vem som går först beror såklart på hur Erik Hamrén vill spela.

Så här tränade Sverige på torsdagens stängda träning: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Bengtsson – Ekdal, Källström, Larsson/Durmaz – Zengin, Ibrahimovic, Durmaz/Forsberg.

***

Är med i Radio Råsunda som är en podcast som AIK-supportrarna Björn Enjebo, Martin Wicklin och Joakim Fröberg driver. Det var kul att snacka om deras säsong, går att lyssna här. Man kan lugnt säga att AIK är en klubb som berör många och fansens passion är stor. Alla som håller på Gnaget har åsikter om vad som är och har varit bra och dåligt. Kritiserade Ibrahim Moro för att han inte inser vad han är bäst på och fick hugg direkt inne i studion. Gillar när det är högt i tak och att man kan tycka olika.

Vi pratade även nyheter som att Nabil Bahoui äger en del av sig själv vilket betyder att han får pengar om AIK säljer honom, precis så som det var med Robin Quaison. Att AIK ville ha Sirius Stefan Silva i somras men att han då var för dyr och att affären blir billigare nu eftersom det finns en utköpsklausul på 500 000 kronor.

En del snack om Andreas Alm blev det också. Tycker att det saknades spelidé under framför allt vårsäsongen och även om det blev bättre så är min åsikt att det ofta kändes som att man hoppades på att Nabil Bahoui skulle leverera. När han inte gjorde det så var även laget svagt. Och det blev ett jäkla liv i studion när jag började prata om att Malmö FF har dragit ifrån.

Publicerad 2014-11-13 kl 16:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons