Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför byter Swärdh Åtvidaberg mot Kalmar

Hasse Eklund fick alltså sparken efter bara en säsong i Kalmar FF och det är givetvis så att om du sparkar en tränare så har du antingen redan klart med en ersättare eller åtminstone en på gång. Hör nu att Peter Swärdh har meddelat Åtvidaberg att han slutar och att han nu är klar för Kalmar.

Tydligen sa Swärdh till klubben redan den 31 oktober att han inte fortsätter och i avtalet finns det en option om att han kan förlänga och den går ut i dag.

Det är enkelt att förstå varför han lämnar Åtvidaberg. Klubben är i ekonomisk kris och licensnämnden vill nu få in information om hur de tänker få rätsida på sina finanser. Dessutom har Swärdh varit tränare för laget under fyra säsonger i två olika omgångar och gjort bra resultat med små resurser – de två senaste åren har laget slutat åtta i allsvenskan. Det är svårt att göra det bättre och tror inte att han längre ser en realistisk utmaning.

Efter den första sejouren i Åtvidaberg var Peter Swärdh i Mjällby i fyra år. Där tog han under första året, tillsammans med den dåvarande sportchefen Thomas Andersson Borstam, upp laget till allsvenskan. Var Andersson Borstam är sportchef nu? I Kalmar FF.

Kalmar FF gjorde en svag säsong och det är klart att Swärdh kan lyfta laget med hjälp av några förstärkningar.

Peter Swärdh är en väldigt bra matchcoach, men inte lika bra på träningar. Styrkan är alltså den taktiska biten.

***

Sveriges träning var bara öppen för media i 15 minuter, men hörde ändå hur Erik Hamrén formade laget. Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Bengtsson – Ekdal, Källström, Durmaz – Zengin, Zlatan, Forsberg.

Återstår att se om hälen känns bra för Zlatan, om den gör det så startar han alltså. Spännande om det nu blir så att Forsberg får starta på en kant. Tungt för Sebastian Larsson med ännu en petning.

***

Gillar att fyra A-landslagsspelare och lika många i U21 (Ekdal, Guidetti, Bahoui, Nordfeldt, Tibbling, Augustinsson, Karlström och Hedlund) är fostrade i Brommapojkarna.

Publicerad 2014-11-14 kl 16:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons