Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svårt för Hasse Eklund att trolla

Sundbergs blogg

Under frukost i Podgorica nåddes vi av nyheten att Hasse Eklund fått sparken av Kalmar FF. Märkligt beslut av ledningen, men det känns som att det är en del spelare som har ett finger med i spelet.

Under vårsäsongen var Kalmar FF ett av allsvenskans bästa lag och då blev det 23 poäng på tolv matcher. Men hösten var inte lika rolig och då blev det bara 16 poäng på 18 matcher och en del förklaringar är att viktiga duon Ismael och David Elm var skadade och spelade lite samt att klubben sålde Melker Hallberg till Udinese.

Då är det inte konstigt utan logiskt att laget försämras och när inte klubben värvar bra ersättare så är det svårt för en tränare att trolla. Ledningen hoppades på Cesar Santin och Pär Eriksson, men anfallarna klarade inte av att lyfta Kalmar. Ändå slutar alltså allt med att Hasse Eklund tvingas lämna efter bara ett år i klubben och det är givetvis ett totalt misslyckande för Kalmar FF.

Annons

Tycker inte att Hasse Eklund har haft en så mycket bättre trupp än vad tabellen visar. Inför säsongen tippade jag Kalmar FF som åtta och det är inte så långt ifrån verklighetens elfte plats.

Det är inte helt enkelt att ersätta Nanne Bergstrand. Fråga Andreas Ravelli (Öster), Simon Hunt (Kalmar FF) och Sören Cratz (Helsingborg) som också sparkades eller avgick snabbt efter att de tagit över som tränare efter Bergstrand.

Vem tar över efter Hasse Eklund? Janne Jönsson? Och flyttar Eklund tillbaka till Falkenberg? Eller blir det Öster?

Publicerad 2014-11-14 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto