Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vågat av HBK och Jönsson

 

Jens Gustafsson gjorde ett bra jobb i Halmstad. Han förde upp laget i allsvenskan och höll kvar klubben med små resurser och i år, när de flesta trodde att de skulle åka ur, lyfte han laget till en tionde plats, och det känns som att han fick ut max av truppen. Nu har han fått sparken för att HBK ville ha in Janne Jönsson. Ett vågat spel av både klubben och Jönsson.

Janne Jönsson var bäst betald i den norska ligan och där har han jobbat med bättre material än vad han nu får i Halmstad. Dels lär han vara dyr, dels blir det svårt att lyfta laget ytterligare om man inte gör en stor satsning.

Tråkigt för Jens Gustafsson, men nu med facit i hand så är det ingen jätteöverraskning att Jönsson tar över. Han är den som har gjort flest A-lagsmatcher i klubben och den senaste tiden har han varit ute en hel del i media och sagt att han vill flytta hem till Sverige. Och med tanke på att han har hus i Halmstad så var flytten ganska logisk. Man kan nästan se HBK:s iver när de fick veta att Jönsson ville vara tränare där. Men som sagt: Janne Jönsson och Halmstad kan bli ifrågasatta om det går dåligt i början med tanke på att Gustafsson som gjorde ett bra jobb sparkades.

Dessutom har laget tappat Mikael Boman, Gudjon Baldvinsson, Johan Blomberg och Oliver Silverholt så det finns en del att göra för Janne Jönsson.

***

Magnus Haglund har tagit över Elfsborg, Henrik Larsson Helsingborg, Janne Jönsson Halmstad och sedan ska IFK Göteborg, Kalmar FF, Falkenberg och Åtvidaberg ha nya tränare. Ska vi gissa att Jörgen Lennartsson hamnar i Göteborg, Peter Swärdh i Kalmar, Hasse Eklund Falkenberg och Andreas Thomsson eller Tor-Arne Fredheim i Åtvidaberg?

Det är en rejäl tränarcirkus i allsvenskan och det är även en del namn som nämns i klubbar i superettan och Division 1. Som att alltså Fredheim, som har gjort ett fantastiskt jobb i Ljungskile, kan ta över Åtvidaberg. Fredheim är bra på att leverera med små resurser och frågan är ändå om han inte vill avsluta jobbet på västkusten genom att föra upp LSK i allsvenskan, det var ju minst sagt nära i år.

Jonas Thern kopplas även ihop med Landskrona. Tror dock att det är tveksamt att han tar över ett Division 1-lag, dels eftersom han har sin akademi, dels med tanke på att han vill jobba som agent, som han berättade om i Lundhs podd.

***

Det där resonemanget Erik Hamrén hade angående att byta till höst-vår och att han sa att U21-spelarna är helt slut inför deras landskamper. Undrar om de spelar fler matcher än andra i Europa?

 


Sedan undrar man lite över tänket med att förbundskaptenen inte litar på allsvenska nivån samtidigt som ligan har lag i Champions League och landslaget med få allsvenska spelare har varit väldigt svagt. Svårt att få ihop det.
***Men Krafth gjorde det bra mot Frankrike, sett till förutsättningarna. Det får man ge Hamrén, och det var han hyfsat nöjd med på onsdagens presskonferens.

***

Tänk att Pierre Bengtsson är den enda landslagsspelaren som har spelat (och startat) i alla nio matcher efter januariturnén.

***

Sebastian Larsson måste ha undrat vad som hände i den mixade zonen efter matchen. Han var inte ensam om det. För det var en svensk äldre man som påstod att han var journalist och han hade lyckats få ackreditering. Jag och Expressens utsända hade aldrig sett honom tidigare och utan att slå fast något så gick det rykten om att han inte bara hade druckit vatten.

När vi frågade Sebastian Larsson om hur han såg på matchen och hur det var att spela mot ett bra lag som Frankrike så avbröt plötsligt den här ”journalisten” och frågade ”Seb”: Hur var det att inte Zlatan var med?
Sebastian Larsson svarade artigt och något i stil med att det inte var något han tänkte på eftersom han vetat om ett tag att laget skulle spela utan Zlatan.
”Journalisten” med en något irriterad ton: ”Men vad e det du står och säger, har du inte tänkt på att ni ska spela utan Zlatan?”
Då gick jag därifrån, men säkra uppgifter säger att ”journalisten” även frågade ”Seb” om det var lite mycket kicka och trixa nere vid hörnflaggorna.

Pratade med presschef Bodell och han hade hört rykten om en svensk man som ställde luriga frågor till chockade landslagsspelare.

Publicerad 2014-11-20 kl 11:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons