Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Swärdh var klar innan Eklund fick sparken

Hasse Eklund fick sparken efter bara en säsong i Kalmar FF och om du sparkar en tränare så har du antingen redan klart med en ersättare eller åtminstone en på gång. Kalmar FF hade redan klart med en ersättare innan Eklund fick beskedet.

Den 31 oktober, när det återstod en omgång av allsvenskan, ska Peter Swärdh ha sagt till Åtvidaberg att han inte fortsätter nästa säsong och i avtalet fanns det en option om att han kunde förlänga och den gick ut den 14 november, vilket vi på fotbollskanalen.se skrev om just den dagen. Det var samma dag som Hasse Eklund fick sparken. Dagen efter, den 15 november, bekräftade ”Åtvid” att Peter Swärdh lämnar. Nu har han alltså presenteras som ny tränare för Kalmar FF. Och det är en logisk övergång.

Swärdh har tidigare jobbat tillsammans med Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam. Det var i Mjällby, där han var i fyra år och första säsongen förde han upp laget i allsvenskan.

Den 49-årige tränaren byter till en stabilare klubb. Åtvidaberg har haft problem med sin ekonomi och licensnämnden vill få in information om hur de tänker få rätsida på sina finanser. Dessutom har Swärdh varit tränare för laget under fyra säsonger i två olika omgångar och gjort bra resultat med små resurser – de två senaste åren har laget slutat åtta i allsvenskan. Det är svårt att göra det bättre och tror inte att han längre ser en realistisk utmaning.

Nu återförenas han alltså med Thomas Andersson Borstam i Kalmar FF. Laget gjorde en svag säsong och det är klart att den nye tränaren kan lyfta laget med hjälp av några förstärkningar. Peter Swärdh är en väldigt bra matchcoach, men inte lika bra på träningar. Styrkan är alltså den taktiska biten.

***

Gillar att Kalmar FF bygger långsiktigt på ledarsidan med Henrik Rydström som blir ny Tipselitansvarig och Stefan Larsson som blir assisterande tränare i U17-laget.

Publicerad 2014-11-24 kl 12:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons