Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lennartsson börjar i en brant uppförsbacke

Jörgen Lennartsson tar över IFK Göteborg efter Mikael Stahre. Har svårt att förstå valet. Stahre fick sparken, delvis för att laget inte spelade en tillräckligt fin fotboll och för att resultaten var för dåliga. Då borde klubben leta efter en annan typ av tränare. En som är känd för att vilja spela en positiv fotboll. Är Jörgen Lennartsson det? Nej, en av anledningarna till att han fick sparken från Elfsborg var ju just för att spelarna ville spela mer attraktivt. En passningsorienterad fotboll.
Även om Elfsborgs spelare och ledare skulle ha fel så är det ju den bilden som Lennartsson lever med just nu och om det börjar gå dåligt så kommer det att storma kring Lennartsson, sportchef Mats Gren, klubbdirektör Martin Kurzwelly och andra inom styrelsen.Faktum är att Lennartsson börjar i en uppförsbacke. Dels för bilden av honom efter att han fick sparken från Elfsborg, dels för det som hände när Robin Söder slet av korsbandet i U21-EM 2009 och som en del supportrar inte har glömt. Så Mats Gren spelar ett vågat spel.För tänk om spelarna i IFK Göteborg delar Elfsborgs negativa åsikter om Lennartsson och om det nu skulle bli en sämre placering i allsvenskan än den andraplats som Stahre förde laget till i år. Då kommer det att storma på Kamratgården och med tanke på att IFK Göteborg skrev i pressmeddelandet när Stahre sparkades att resultaten varit för dåliga så krävs det nog att Lennartsson tar SM-guld guld direkt för att han och Gren ska kunna andas ut. Och det blir märkligt när Mats Gren på dagens presskonferens sa att målet nästa säsong är att slåss om SM-guld och komma ut i Europa när laget i år slutade tvåa och när man är klart för Europa.

Men med en stark trupp är det såklart möjligt med guld. Hör att klubben jobbar stenhårt för att få hem Tobias Hysén och Sebastian Eriksson. Det går framåt med Hysén och känslan är att det kommer att lösa sig, men det tar nog några veckor. Och det är nog bäst för klubben att det löser sig med tanke på Lennartssons uttalande om att Lasse Vibe kommer att lämna. Det är svårt att hitta vassa målskyttar.

Samma sak gäller med Sebastian Eriksson. Där går det också framåt och han lär bli klar inom några veckor.

Gillar att man vill ha tillbaka gamla spelare. Svårt att veta var Eriksson står i dag efter att han haft stora skadeproblem. Men det är klart att det kan bli väldigt bra. Han var ju bra innan flytten till Italien och Blåvitt behöver ta in en central mittfältare nu när Jakob Johansson och May Mahlangu har lämnat.

***

Vet att IFK Göteborg var i kontakt med Magnus Haglund innan han bestämde sig för Elfsborg och den senaste veckan har man även förhandlat med Stabaeks tränare Bob Bradley och dessutom ska man ha hört sig för med Ole Gunnar Solskjaer.

Många IFK-fans hoppades på Bradley, men varför? Hoppades man bara slippa Lennartsson? För Bradley är ju inte heller känd för att vara för en fin och anfallsinriktad fotboll utan där är det organisationen som är viktigast, och det känns ju inte jätteolikt Stahre.

Bradley gjorde det helt okej i USA, men i Egypten gick det dåligt och årets niondeplacering med Stabaek, ja, det är väl okej.

Frågan är om det den senaste veckan var två grupperingar inom IFK Göteborg där den ena ville ha Lennartsson och den andra gick för Bradley?

Flera inom klubben ville ju ha Lennartsson redan 2011, men dåvarande sportchefen Håkan Mild sa nej. Och styrelseledamoten Mikael Kjellström är drivande bakom Lennartssons namn precis som han var hösten 2011 och att Kjellström och Lennartsson känner varandra och bor dessutom nära varandra i ett område utanför Göteborg.

Publicerad 2014-11-25 kl 14:06

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons