Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det talar för Malmö FF mot Juventus

Klockan 20:45 går Malmö FF in i den största matchen ett svenskt klubblag har spelat på väldigt många år. Den italienska jätten Juventus står för motståndet och MFF måste vinna för att ha chans att nå slutspel.

Malmö måste ha ett aggressivt försvarsspel, vårda bollen när man har den och våga flytta den framåt, och ta vara på de få chanser man får. Mot Atletico Madrid gjorde man alla de där sakerna bra utom att ta tillvara på målchanserna.

Malmö har fördel av den tunga planen och man är ett väldigt starkt hemmalag. Dessutom har Juventus sex raka bortamatcher i CL utan seger. Men italienska lag brukar ha en förmåga att kunna växla upp när det väl gäller, och i kväll är man i just ett sådant läge.

Med två omgångar kvar ligger Juventus trea i gruppen. Därför vill de givetvis ta poäng och helst vinna för att ta sig till slutspel och till och med ha chans att vinna gruppen.

Formen är bra. Juventus leder Serie A och i helgen besegrades Lazio med 3-0. Och just det att laget är mitt inne i säsong är givetvis en fördel.

Laget kryllar av storstjärnor som Andrea Pirlo, Paul Pogba och framför allt Carlos Tevez som är glödhet och leder skytteligan i Serie A.

Rutinen är stor och det är bara att ta målvakten Gianluigi Buffon som har gjort 79 matcher i Champions League och det betyder att han har lika mycket CL-rutin som hela MFF:s trupp tillsammans.

Just rutin är givetvis viktigt. Bara att se när Atletico Madrid gästade Malmö. De försvarade sig smart, väntade på misstag från hemmalaget och när chanserna dök upp gick det blixtsnabbt och effektiviteten var imponerande.

Det ska till något alldeles extra för att Malmö FF ska nå slutspel och det är ingen vild gissning att den sista omgången blir avgörande för att ta tredjeplatsen och nå Europa League. Men samtidigt har MFF slagit Olympiakos och Salzburg och skakat om Atletico Madrid på hemmaplan. Så det är ingen omöjlighet att ta poäng mot Juventus.

***

Malmö FF spelar 4-4-2, precis som mot Atletico Madrid: Olsen – Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho – Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg – Kiese Thelin, Rosenberg.

Juventus spelar 4-3-2-1: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal, Tevez; Llorente.

***

Humor på MFF:s presskonferens när reporter från Malmö frågade Magnus Eriksson något som avslutades med att “du är ju en komplett mittfältare”.

Magnus Eriksson skruvade lite på sig innan han inledde svaret med “nu ser jag inte mig själv som en komplett mittfältare”.

Hur många kompletta fotbollsspelare finns det i världen?

***

Det är speciellt att vara i Malmö och bevaka Champions League-matcher. Det märks på stämningen på stan att det är något stort och viktigt som väntar i kväll. Det märks även på klubbens gamla storspelare som vi brukar ha med i Fotbollskanalen On Tour. Inför mötet med Juventus träffade vi Robert Prytz som bjöd på en del sköna anekdoter, som när han tunnlade Diego Maradona i en match i den italienska ligan.

Publicerad 2014-11-26 kl 13:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons