Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rätt att Hamrén vill ha MFF-målvakten

Tre fina Champions League-matcher fick vi se i Malmö. Tar dels med mig den imponerande inramningen och trycket inne på Swedbank Stadion från det att MFF-spelarna kom ut till uppvärmning till att de lämnade planen efter slutsignal, dels att man besegrade Olympiakos, skakade om Atletico Madrid och spelade jämnt med Juventus i 45 minuter.

Det har varit kul att se MFF hålla jämna steg med sådana storlag och flera spelare har visat att de är redo att ta nästa steg. Det går att nämna många spelare men i det här inlägget vill jag lyfta Robin Olsen som har storspelat i flera matcher. Mot Juventus gjorde målvakten flera svettiga räddningar och det är lätt att förstå att både Sverige och Danmark vill säkra upp honom.

Robin Olsen har själv berättat att Erik Hamrén ringt honom och det är helt rätt av förbundskaptenen att ligga på. Inför det här året hade Olsen bara nio allsvenska matcher från start. Den här säsongen har han övertygat stort i både allsvenskan och mot bra lag i Europa och lägg där till att han utsågs till allsvenskans bäste målvakt, och om utvecklingen fortsätter så känns 24-åringen som en bra arvtagare till Andreas Isaksson.

***

Om det är något Malmö FF har saknat i Champions League så är det bredd. Markus Rosenberg levererade mot Olympiakos, men det är bara han som har gjort mål. Tänk om Guillermo Molins hade varit skadefri. Han är också en poängspelare som har internationell erfarenhet. Och då hade Åge Hareide haft alternativ. Nu är det inte så mycket att välja på utan MFF har kört på med samma spelare vilket har varit helt rätt.

***

Rikard Norling har blivit lite av en hackkyckling nu när han åkte ur norska ligan med Brann. Folk glömmer snabbt. Han tog SM-guld med MFF och värvade spelare som Emil Forsberg och Erik Johansson som har gjort succé och nått landslaget, samt att han skolade om Markus Halsti till mittfältare. Tveksamt om MFF hade nått Champions League utan den trion.

***

Det blir alltså Groningen för Simon Tibbling. Vi satt på redaktionen och diskuterade om det holländska mittenlaget är bättre än Djurgården. Det är man, men frågan är var Groningen hade slutat i allsvenskan? I år gjorde Tibbling sin bästa säsong i Djurgården, men han saknar fortfarande poäng. Ett mål och fyra assist på 30 matcher är inte jättebra och det är något han måste förbättra i Holland.

***

Kollade på Superlive och John Alvbåge pressades om Jörgen Lennartsson. Målvakten hade inget negativt att säga om sin nye tränare och ville snabbt byta samtalsämne när han fick frågor om Lennartssons tid i Elfsborg. Det ska bli otroligt spännande att följa Blåvitt nästa säsong. Kul för Lennartsson om han tar revansch efter allt som hände i Elfsborg, och jag håller med Alvbåge om att hans tränare lär vara hyfsat sugen på att ta just revansch.

***

Det ska även bli spännande att se Nicklas Bärkroth i IFK Norrköping. Yttermittfältaren gjorde tio assist i jumbolaget BP, och det är lätt att glömma att han “bara” är 22 år med tanke på att han har varit med i allsvenskan sedan 2007. Eftersom han gjorde en bra säsong och att han även har varit med i det framgångsrika U21-landslaget samt att han var Bosman så trodde jag faktiskt att han skulle gå till ett bättre lag än IFK Norrköping.

Vet att Helsingborg ville ha honom, men det var när Jesper Jansson var sportchef. Nu bestämmer Henrik Larsson det mesta i HIF och det lär ha varit han som stoppade en värvning av Bärkroth. Men det är bara att tacka för Norrköping som hade en tuff säsong i år, men som då spelade med många unga killar. De borde ha lärt sig en hel del av det här året och vara ännu bättre nästa säsong.

Publicerad 2014-11-28 kl 10:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons