Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför är Djurgården mer spännande än på flera år

Sundbergs blogg

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tog sig till TV4-huset och vi tog en kaffe och pratade om Djurgården i nästan två timmar. Intervjun går att läsa här.

Djurgården har inte känts så här intressant på flera år. Värvningarna av Sam Johnson, 21, Kerim Mrabti, 20, Daniel Berntsen, 21, Jesper Karlström, 19, Omar Colley, 22, Kevin Walker, 25, Tim Björkström, 24, och Elliot Käck, 25, är alla väldigt spännande.

De flesta av nyförvärven är unga och utvecklingsbara och för Djurgården har det smakat mer än vad det har kostat. ”Super-Bo” har gjort ett bra jobb och menar att när han lämnar klubben om två till fyra år så ska laget slåss om SM-guld och spela i Europa. På sikt är det ett spännande bygge och det blir intressant att se om sportchefen får rätt.

Gillade det jag såg av Karlström förra året och misstänker att Colley kan bli ett utropstecken i allsvenskan.

Annons

Efter att ha tagit in de här nyförvärven kan Djurgården spela på olika sätt. 4-4-2 eller 4-5-1 med Karlström, Walker och Alexander Faltsetas som en mittfältstrio.

Berntsen på en kant och Haris Radetinac på den andra, och det behöver ju inte vara dåligt för Radetinac att polarna Erton Fejzullahu och Aleksandar Prijovic har lämnat.

Med två anfallare lär Johnson och Mrabti gå först och det är två spännande spelare. Och som mittbackar har man Colley och Emil Bergström.

En annan intressant sak med nyförvärven är att flera av dem har bott eller bodde i Stockholm när de värvades vilket gör att de inte behöver någon tid att anpassa sig till en ny stad. Karlström, Björkström, Johnson och Käck bodde i huvudstaden när de skrev på och Walker och Mrabti har bott där.

Publicerad 2015-02-20 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto