Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gren och Lennartsson har inte lyft Blåvitt

Sundbergs blogg

Elfsborg, Varberg och FC Trollhättan imponerade mest medan IFK Göteborg var den största floppen när Svenska cupen drog igång i helgen. Visst, Malmö FF körde över Assyriska med 3-0 på hemmaplan, men det var inte direkt oväntat. Magnus Wolff Eikrem gjorde ett mål och spelade fram till två. Inte oväntat det heller.

Elfsborg besegrade Sirius med hela 4-0. Simon Hedlund gjorde två mål och Arber Zeneli ett. Två spännande spelare som mycket väl kan slå igenom i år.

Varberg spelade 3-3 borta mot Örebro. Starkt av Jörgen Wålemarks lag att ta en poäng på Behrn arena.

IFK Göteborg tappade 2-0 till 2-2 mot division 2-laget FC Trollhättan.

Det har bara gått tre månader sedan Jörgen Lennartsson tog över IFK Göteborg.

Så, vad har hänt under den tiden?

En seger (mot Baumit Jablonec), tre oavgjorda (FC Köpenhamn, FC Nordsjälland och FC Trollhättan) och två förluster (Bröndby och Dynamo Moskva).

Mot FC Trollhättan, som var årets första tävlingsmatch, mönstrades den här startelvan: Sandberg – Salomonsson, Bjärsmyr, Jonsson, Aleesami – Ankersen, Smedberg-Dalence, Pettersson, Rieks – Vibe, Boman.

Annons

Så här startade IFK Göteborg i förra säsongens sista allsvenska match: Alvbåge – Salomonsson, Bjärsmyr, Waehler, Augustinsson – Smedberg-Dalence, Mahlangu, Johansson, Rieks – Vibe, Engvall.

IFK Göteborg hade alltså en sämre startelva i årets första tävlingsmatch än vad man hade i förra säsongens sista.

John Alvbåge satt på bänken, Ludwig Augustinsson är i Danmark, May Mahlangu i Turkiet, Jakob Johansson i Grekland, Kjetil Waehler i Norge och Gustav Engvall är skadad.

Augustinsson har man inte lyckats ersätta på ett bra sätt, Haitam Aleesami har inte imponerat i början på säsongen.

Mahlangu och Johansson ut – Sebastian Eriksson – snart är tillbaka efter skada – in. Klubben letar fortfarande efter ännu en central mittfältare. Mot Trollhättan spelade Martin Smedberg-Dalence och Tom Pettersson på den positionen. Smedberg är egentligen högermittfältare och Pettersson gör sig bäst som mittback.

Annons

Efter 2-2 mot Trollhättan sa Jörgen Lennartsson: ”Det är inte acceptabelt för IFK Göteborg, vi sitter i bussen på väg hem.” Om det nu var så dåligt, varför gjordes då inte ett enda byte? Själv hade man som avbytare inte varit helt nöjd på tränaren för det betyder ju att man inte har så stort förtroende.

Med Lennartsson som tränare har sportchefen Mats Gren värvat: Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson och Heath Pearce. Kasim Prosper och Sabah Lawson ansluter i sommar.

Klubben har tappat: Jakob Johansson och May Mahlangu har skrivit på för andra lag (bådas kontrakt gick ut efter förra säsongen), Daniel Sobralense och Nordin Gerzic. Och dessutom har storsponsorn Prioritet Finans lämnat.

Har flyttat upp: Karl Bohm och Billy Nordström.

Har förlängt med: Hjalmar Jonsson och Marcus Sandberg.

Spelare som har ryktats till Blåvitt:

Annons
Francisco Narbón – skulle åkt med till träningslägret i Algarve men skadade sig.
Erik Friberg – nobbade Blåvitt enligt Mats Gren.
Fredrik Ulvestad – IFK Göteborg kom inte överens med spelaren från Ålesund som har provtränat med engelska Burnley. Är fortfarande klubblös och därmed inte helt avskriven för Blåvitt.
Andreas Blomqvist – Mats Gren bekräftade att Blomqvist var ett framtidsnamn som ett alternativ på innermittfältet.
Rasmus Schüller – enligt GT tittade Blåvitt på Helsingfors spelare.
Robin Lod – enligt GT kollade även Blåvitt på Schüllers lagkamrat.
Marius Lundemo – IFK Göteborg kom inte överens med Lilleström.
Herolind Shala – enligt Aftonbladet fick Blåvitt nobben.
Alexander Merkel – nobbade IFK Göteborg.
May Mahlangu – Blåvitt ville ha tillbaka mittfältaren som dock flyttade till Turkiet.
Annons
Darren Mattocks – provspelare som var med på träningslägret, men som sedan återvände till Kanada.
Patrick Cruz  – var också med på träningsläger men fick inte heller kontrakt.

Det är som sagt tidigt på året så det är klart att man inte ska dra för stora växlar, men än än så länge har inte Mats Gren och Jörgen Lennartsson lyft IFK Göteborg under de månaderna som har gått sedan förra säsongen slutade. Flera spelare som klubben har jagat har tackat nej och 2-2 mot Trollhättan imponerade inte. Klart att man uppskattar att Gren är öppen med saker och ting, men undrar om han inte ångrar sig lite med att han har kommenterat så många spelare som inte vill komma till IFK Göteborg?

Laget behöver värva en central mittfältare vilket Mats Gren givetvis vet om, det är bara att kolla på listan med spelare som har nobbat.

Annons

Dessutom är Lasse Vibe högaktuell för en flytt innan allsvenskan startar och har hört från flera håll att klubben letar efter ersättare.

Publicerad 2015-02-23 14:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto