Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Strandberg och Claesson borde fått EM-plats

Håkan Ericson tog ut 23 spelare i den svenska EM-truppen – och bjöd på flera skrällar.
Ingen Viktor Claesson. Ingen Mattias Johansson. Ingen Carlos Strandberg. Ingen Victor Nilsson Lindelöf. Däremot kom Arber Zeneli med.

Stommen som åker till EM i Tjeckien är spelare som har varit med under de senaste landslagssamlingarna och som Håkan Ericson litar på. Robin Quaison och Sam Larsson är väl de enda som inte har varit med på ett tag och Arber Zeneli den enda som aldrig varit med. Att Quaison och Larsson nu är uttagna till EM är en självklarhet, men att Zeneli är det är en skräll.

Arber Zeneli har presterat hela våren och kan komma in och förändra matcher. Sverige möter bra lag och det är inte omöjligt att man behöver jaga mål i slutet av någon match. Det passar Zeneli. Därför är det rätt att han är uttagen till EM.

Däremot saknar jag några namn i den svenska truppen.

Reagerade när inte Viktor Claesson blev uttagen i landslagets januaritrupp. Det var märkligt. Att han inte är med i U21-landslagets trupp är ännu konstigare.

Claesson har bra form och har varit en av allsvenskans bästa spelare den här säsongen. Har använts på flera olika mittfältspositioner, offensiva som defensiva, och har gjort det bra överallt och det har även blivit imponerande fem mål och fem assist (två poäng efter Magnus Wolff Eikrem som toppar allsvenskans poängliga) på elva matcher. I min bok är han bättre än flera som har fått en EM-biljett av Håkan Ericson.

Mattias Johansson har varit med i Erik Hamréns trupp och har även varit given i AZ som slutade trea i den holländska ligan. Att han nu inte får en plats i U21-truppen såg till en början ut att vara anmärkningsvärt, men samtidigt ingen hemlighet att han har haft ett par duster med Håkan Ericson. Bland annat tackade högerbacken nej till en plats i truppen mot Frankrike för att han satsade på att komma med i A-landslaget. Men efter trupputtagningen berättade Håkan Ericson att han och Mattias Johansson kommit överens om det här beslutet eftersom högerbacken är halvskadad.

Tycker även att Carlos Strandberg borde ha fått en plats i truppen. Strandberg har fått en del speltid och gjort tre mål i storklubben CSKA Moskva där han även har utsetts till Månadens spelare av fansen. Det i samma lag som Pontus Wernbloom som ju är med i A-landslaget.

Sedan är det en skräll att Joseph Baffo kom med i stället för Victor Nilsson Lindelöf. En spelare som har suttit på bänken i tre raka matcher för Halmstad som ligger näst sist i allsvenskan före en som ska skriva A-lagskontrakt med Benfica. Malmö FF ville värva mittbacken som ersättare för Filip Helander men Benfica, som vann den portugisiska ligan och ska spela i Champions League nästa säsong, ville inte släppa. Men Håkan Ericson ser något som inte Halmstads tränare Janne Jönsson ser. Baffo har varit med i flera av Ericsons tidigare trupper och startade mot Frankrike.

Kristoffer Olsson kom med i truppen. En bra bollspelare som kan nå långt, men det är ett frågetecken för formen efter att han varit skadad och bara gjort fyra matcher från start (1 assist) i Midtjylland.

Här är EM-truppen:

Målvakter

Patrik Carlgren – 10 ligamatcher för AIK (10 från start) – 12 insläppta mål

Jacob Rinne – 3 ligamatcher för Örebro (3 från start) – 7 insläppta mål

Andreas Linde – Inga ligamatcher för Molde

 

Backar

Emil Krafth – 10 ligamatcher för Helsingborg (10 från start) – 1 mål

Alexander Milosevic – 1 ligamatch för Besiktas (Ingen från start)

Filip Helander – 10 ligamatcher i Malmö FF (8 från start)

Ludwig Augustinsson – 14 ligamatcher för FC Köpenhamn (14 från start) – 1 mål och 6 assist

Josph Baffo – 6 ligamatcher för Halmstad (5 från start) – 1 assist

Sebastian Holmén – 11 ligamatcher för Elfsborg (11 från start)

Pa Konate – 2 ligamatcher för Malmö FF (Ingen från start)

 

Mittfältare

Robin Quaison – 19 ligamatcher i Palermo (8 från start) – 2 mål och 1 assist

Oscar Hiljemark – 11 ligamatcher för PSV Eindhoven (2 från start) – 1 assist

Oscar Lewicki – 10 ligamatcher för Malmö FF (10 från start) – 2 mål och 2 assist

Abdul Khalili – 30 ligamatcher för Mersin (28 från start) – 2 mål och 2 assist

Simon Gustafson – 10 ligamatcher för Häcken (10 från start) – 1 mål och 2 assist

Kristoffer Olsson – 9 ligamatcher för Midtjylland (4 från start) – 1 assist

Simon Tibbling – 17 ligamatcher för Groningen (17 från start) – 1 mål

Sam Larsson – 21 ligamatcher och 4 playoff för Heerenveen (25 från start) – 8 mål och 5 assist

Arber Zeneli – 11 ligamatcher för Elfsborg (8 från start) – 4 mål och 2 assist

 

Forwards

Isaac Kiese Thelin – 15 ligamatcher i Bordeaux (12 från start) – 1 mål och 3 assist

John Guidetti – 24 ligamatcher för Celtic (19 från start) – 8 mål och 7 assist

Branimir Hrgota – 17 ligamatcher för Mönchengladbach (8 från start) – 2 mål och 3 assist

Mikael Ishak – 25 ligamatcher för Randers (22 från start) – 10 mål och 1 assist

Publicerad 2015-06-02 kl 19:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons