Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guidetti och Quaison imponerade på träningen

Sundbergs blogg

TRELLEBORG. I måndags samlades U21-landslaget i Trelleborg på ett förberedande läger inför EM. Laget tränar måndag-onsdag och spelar match mot Danmark på torsdag.

Det har varit bra tempo på båda träningarna och det märks att alla vill visa upp sig för att få så mycket speltid som möjligt i EM.

I dag körde Håkan Ericson en ganska lång träning med en del spelövningar. Först delades spelarna in i två lag.

Med västar: Carlgren – Krafth, Holmén, Baffo, Konate – Quaison, Simon G, Tibbling, Sam L – Guidetti, Hrgota.

Utan västar: Rinne/Linde – Ssewankambo, Helander, Augustinsson – K Olsson, Lewicki, Hiljemark, Khalili – Ishak, Kiese Thelin/Zeneli.

Isaac Kiese Thelin har problem med en häl och turades om med Zeneli om att spela bredvid Ishak. Kiese Thelin sa dock att hälen känns bättre och att han räknar med att träna för fullt på onsdag.

Annons

Det är kul att U21-landslaget har så många kreativa mittfältare. Många som är bollskickliga. Körde ut en fråga på Twitter om vilket mittfält som är bäst av Quaison, Simon G, Tibbling, Sam L mot K Olsson, Lewicki, Hiljemark, Khalili. Alla som svarade valde det första alternativet. Tror inte att förbundskapten Håkan Ericson håller med om det.

Efter en och en halv timme hade en del spelare tränat färdigt medan övriga körde smålagsspel.

Med västar: Linde, Zeneli, Konate, Ssewankambo, Tibbling, K Olsson, Quaison.

Utan västar: Carlgren, Baffo, Hiljemark, Khalili, Hrgota, Guidetti, Sam L.

Laget med västar vann och det var inga glada miner i det förlorande laget där det diskuterades flitigt och efter en stund gick Guidetti fram till Carlgren och bad om ursäkt för deras dåliga försvarsspel.

Då var Guidetti gladare efter måndagens träning där hans lag vann och då skulle det firas med lagfoton och annat.

Annons

Stämningen i truppen är bra vilket flera spelare har påpekat och det är viktigt nu när laget ska spela ett mästerskap.

Många spelare var pigga på tisdagens träning. Det är kul att se hur kvicka Sam Larsson, Robin Quaison och Arber Zeneli är. Simon Tibbling slog nog inte bort en boll i spelet. Och John Guidetti imponerade med en del mål och fina framspelningar. Gillar Guidettis inställning. Han kämpar hela tiden och är bra på att få med sig sina lagkamrater.

***

Att Sverige spelade 0-0 i en ganska dålig match mot Norge förvånar inte med tanke på att det bara är fem dagar kvar till EM-kvalmatchen mot Montenegro. Det kommer att bli en del förändringar i startelvan. Tror att Erik Johansson tar Alexander Milosevics plats bredvid Jonas Olsson och sedan borde Emil Forsberg starta till vänster på mittfältet i stället för Erkan Zengin. Forsberg sätter fart på bollen medan Zengin trampar på den.

Annons
Publicerad 2015-06-09 18:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto