POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Försvarsspelet oroade - ring in en ny högerback

LYNGBY. Sverige valde att genrepa mot av Europas bästa U21-landslag och det märktes, trots att hemmalaget saknade sex av sina bästa spelare som är med A-landslaget, och att de spelade med en man mindre i 74 minuter.

I den första halvleken spelade Danmark ut Sverige som hade väldigt svårt att hinna med. Laget fick försvara sig och hade svårt att hitta rätt i positioner när hemmalaget öste på framåt. När man väl hade bollen såg spelarna osäkra ut på vad de skulle göra. Det gick långsamt och ofta skickades det upp långt mot anfallarna. Det kan man ju göra, speciellt när man har det tungt för att flytta upp laget och andas, men utan duktige bollmottagaren Isaac Kiese Thelin var det inget framgångsrecept.

Mikael Ishak fick chansen – men tog den inte. Anfallaren var anonym och när uppspel kom mot honom lyckades han inte suga in bollen. Han hade behövt göra en bättre insats för att flytta på Kiese Thelin eller John Guidetti.

Guidetti gav Sverige ledningen på straff efter bara 17 minuter efter att han själv blivit nerdragen av Patrick Bangaard som fick rött kort.

När Sverige blev tillbakapressat hamnade bollen ofta hos målvakten Patrik Carlgren och han spred en osäkerhet nästan varje gång han skulle sätta igång spelet med sina fötter. För att uttrycka det milt: bollen hamnade inte där han ville.

Yttermittfältarna Robin Quaison och Abbe Khalili försökte hitta löpningar in i plan, men fick sällan bollen.

Innan matchen mot Danmark pratade svenska spelare om ett viktigt test och att försvarsspelet måste sitta. Där har Sverige en hel del att rätta till. Det oroar att man inte hängde med i defensiven. Samtidigt är det viktigt att påpeka att Sverige spelade 90 minuter utan två ordinarie försvarare, 70 minuter utan tre och 45 utan fyra. Alexander Milosevic och Ludwig Augustinsson är med A-landslaget, Emil Krafth tvingades byta i den första halvleken och Filip Helander gick ut i halvtid. Och det är klart att det påverkade.

Det centrala mittfältet med Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark hade stora problem i den första halvleken, både i det defensiva och i det offensiva då flera passningar hamnade hos fel spelare.

I den andra halvleken gick Lewicki ut, Khalili flyttade in centralt och Sam Larsson tog plats till vänster. Det blev bättre och därför var det synd att Khalili fick byta ganska tidigt i den andra halvleken.

Sverige gjorde en bättre andra halvlek och det märktes att Danmark var en man mindre. Hemmalaget tröttnade ju längre matchen gick. Sam Larsson gjorde ett piggt inhopp och spelade snyggt fram till Simon Gustafsons 2-2-mål.

Håkan Ericson tog bara ut en högerback i EM-truppen och mot Danmark skadade Emil Krafth ryggen. Nu är det väldigt tveksamt om han kan spela i EM och därför borde förbundskapten ringa till Mattias Johansson eller Victor Nilsson Lindelöf. På presskonferensen när Ericson tog ut truppen sa han att Johansson är halvskadad, men man borde ändå ta en ny kontakt med högerbacken. Om han är skadad så finns Victor Nilsson Lindelöf som nyss har skrivit på ett femårskontrakt med Benfica. Han kan både spela högerback eller mittback och har ledaregenskaper.

Publicerad 2015-06-11 kl 21:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto