POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Två saker sticker ut i Sveriges startelva

Det har varit tre härliga dagar med U21-landslaget i Trelleborg. Vädret har varit bra och spelarna och ledarna har varit på väldigt bra humör. Det är väl det som har varit det starkaste intrycket hittills, att det är en väldigt bra sammanhållning och stämning i truppen. Alla ser ut att trivas med varandra. Efter träningarna har flera barn fått komma in på planen och spela lite med sina idoler.

IMG_4773
Några barn fick vara med när laget samlades i en ring.

Efter gårdagens träning bjöd landslaget in media till spelarhotellet för intervjuer där vi fick sitta ner i lugn och ro och prata och äta nybakta blåbärsmuffins. Vi gjorde även Greenscreen med spelarna och det var kul, ni vet de där spelarpresentationerna på TV4 där bakgrunden är grön och spelarna trixar med en boll eller kastar upp den i luften. En del var lite nervösa eftersom de inte riktigt visste vad man skulle göra. Roligast var Pa Konate som bjöd på sig själv och gjorde kaos. Gillade Simon Tibbling som visade upp sina skills, han har ju trixat typ 16 000.

IMG_4791
Oscar Lewicki gör Greenscreen.

På onsdagens träning matchade Håkan Ericson en elva som det nu står klart kommer att starta i kvällens match mot Danmark.

Patrik Carlgren – Emil Krafth, Sebastian Holmén, Filip Helander, Pa Konate – Robin Quaison, Oscar Hiljemark, Oscar Lewicki, Abbe Khalili – John Guidetti, Mikael Ishak.

Holmén, Konate och Ishak ersätter alltså Alexander Milosevic, Ludwig Augustinsson och Isaac Kiese Thelin som är med A-landslaget.

Anmärkningsvärt att Mikael Ishak går före Branimir Hrgota och att Sverige ställer upp med ett mittfält där alla i grunden är centrala. Ingen naturlig yttermittfältare även om Quaison ibland fått spela på en kant och gjort det bra i AIK och i Palermo, men då har han varit till vänster. Därför hade det varit mer naturligt att byta kant på Quaison och Khalili.

På träningen blev ändå Khalili ganska central då han ofta flyttade in i banan. Det blir intressant att se hur kantspelet fungerar mot Danmark.

Danmark är ett bra lag som spelar 4-3-3 där yttrarna ligger väldigt brett, precis som det ser ut i deras A-landslag och det är ingen slump. Förbundskapten Morten Olsen startade en strategi 2007 som kallas för Den röda tråden där alla landslag, från U17 till A, ska ha samma taktik, filosofi och spela 4-3-3.

I Danmark är förväntningarna på landslaget väldigt höga och experter kallar U21 för det bästa som de någonsin har haft. Lagets målsättning är att ta sig till semifinal i EM. De flesta spelarna är ordinarie i sina klubblag och sju av dem har redan fått speltid i Morten Olsens A-landslag.

Danmark vann sin kvalgrupp efter åtta segrar och två oavgjorda matcher.

Publicerad 2015-06-11 kl 12:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto