Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

U21-spelarna som måste höja sig

Sundbergs blogg

Det var stor skillnad på Sverige och Danmark. Håkan Ericsons lag spelade med en man mer i 74 minuter men hade det ändå svårt.

Det märks att Morten Olsen har ett finger med i spelet. Den röda tråden. Intressant att alla Danmarks landslag måste spela 4-3-3, säger inte att det är rätt väg att gå men det verkar fungera bra och man har något spännande på gång. Det är en tanke bakom det, man har en plan och har följt den i åtta år. Även där ligger Sverige efter sin nordiska granne.

Danmarks U21-landslag spelade fint och snabbt. Nästan alltid en tanke bakom och alla visste vad de skulle göra.

Har alltid gillat Danmarks sätt att spela fotboll på. Fina spelvändningar på yttrar som ligger brett och som är kvicka och skickliga på att slå ut sina motståndare.

Annons

Vad har Sveriges U21-landslag för kantspel? Abbe Khalili till vänster som vill in centralt och använda sin fina högerfot och Robin Quaison till höger som är väldigt kreativ och som gjorde det helt okej mot Danmark trots att han inte fick bollen efter några fina löpningar, men som är ännu bättre till vänster.

Lite samma sak är det i A-landslaget där Sebastian Larsson spelar till höger som oftast är central i sitt klubblag.

Det ska bli kul att följa Danmark i EM. Sex spelare saknades på grund av spel med A-landslaget, Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Werder Bremen), Pierre Emil Höjbjerg (Augsburg), Viktor Fischer (Ajax), Pione Sisto (Midtjylland), Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

I Sverige måste flera spelare upp ett par snäpp. Oroande att laget inte hängde med i defensiven. Det kan bero på att spelare är ur slag och om det är så är det inte bra. Då kan det gå illa i EM. Men vi får avvakta och se, det var ju trots allt en träningslandskamp.

Annons

Det centrala mittfältet med Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark måste höja sig. Mittbacken Filip Helander och målvakten Patrik Carlgren likaså.

Det svenska laget fick sig helt säkert en tankeställare och det kanske var nyttigt.

Håkan Ericson har satt sig i en jobbig situation eftersom han bara tog ut en högerback som nu är skadad.

Nu får man bara byta ut spelare mot läkarintyg fram till 24 timmar innan premiären. Så antingen tar man med en reserv till Tjeckien och avvaktar eller så tar man ett beslut innan avresan.

Om inte Krafth kan spela så är Joseph Baffo den enda i truppen som har spelat högerback den senaste tiden.

Tror inte att Mattias Johansson är aktuell och då står det mellan Isak Ssewankambo och Victor Nilsson Lindelöf. Ssewankambo var med på det förberedande lägret och fick även speltid mot Danmark vilket talar för honom. Nilsson Lindelöf har precis skrivit på ett femårskontrakt med Benfica, kan spela både högerback och mittback, och har ledaregenskaper.

Annons
Publicerad 2015-06-12 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto