POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nilsson Lindelöf kan ta startplats

I dag lyfter planet till Tjeckien och nu börjar allvaret för U21-landslaget. Senaste nytt är att Victor Nilsson Lindelöf åker med truppen eftersom Emil Krafth fortfarande är osäker på spel.

Lite konstigt att Isak Ssewankambo  var med som reserv under hela det förberedande lägret, fick till och med spela i 70 minuter mot Danmark, men nu när Krafth är skadad så kommer Nilsson Lindelöf in.

Tycker det är rätt att ta med honom, men det är en märklig behandling mot Ssewankambo.

Om inte Krafth kan spela så lär Nilsson Lindelöf gå rakt in i startelvan. Det kan svänga snabbt.

Efter att ha sett flera träningar och en match i förra veckan så är det konstigt att tre-fyra spelare är med i truppen. För mig är det en gåta att inte formstarka Viktor Claesson är med och det är även konstigt att Carlos Strandberg ratades. Är ganska säker på att anfallaren hade smällt in fler än tio mål på en säsong i allsvenskan eller i den danska ligan om han spelat där. Hade han haft större chans att komma med då?

Strandberg började till och med på bänken i lördagens match i det yngre U21-landslaget och det är märkligt.

Sverige har en del att lära från en del andra länder och i förra blogginlägget skrev jag om Danmarks röda tråd. Vårt grannland saknade ju sex spelare i U21-landskampen mot Sverige, alla var med i A-landslaget. I lördags fick två starta och en hoppa in när Serbien besegrades med 2-0 i EM-kvalet. En av dem gjorde ett mål och han spelar i RB Leipzig, samma lag som Emil Forsberg, som var bänkad när Sverige spelade mot Montenegro.

Tycker det är konstigt att Erkan Zengin gick före Forsberg mot Montenegro. Zengin vill ha bollar på sig och stannar ofta upp anfallen medan Forsberg är en bättre djupledsspelare och som sätter bättre fart på anfallen.

Tycker däremot att Erik Hamrén gjorde rätt i att starta med Alexander Milosevic i stället för Jonas Olsson. Montenegro saknade sina stjärnor och att Sverige skulle föra matchen var väntat. Då är det bättre att välja en 23-årig mittback som kan spela än att gå på en 32-åring vars främsta styrka är att försvara.

Tillbaka till U21-landslaget.

11:00 lyfter planet till Brno. Knappt sju timmar senare är det mixad zon och sedan träning som bara är öppen i 15 minuter för media. Samma sak på tisdag, mixad zon och träning som bara är öppen 15 minuter, men på onsdag kan vi se hela träningen och det beror på att Uefa kräver att minst en träning ska vara öppen. Efter den har Håkan Ericson och två spelare presskonferens. På torsdag spelar Sverige mot Italien, klockan 18:00.

Publicerad 2015-06-15 kl 10:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto