POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Quaison och Sam för bra för bänken

BRNO. Det drar ihop sig och nu är det bara två dagar kvar till EM-premiären mot Italien. Båda träningarna på Mestsky Stadion har varit stängda och laget har slipat på detaljer. Isaac Kiese Thelin har lite problem med en häl men körde för fullt på tisdagsträningen.

Startelvan är inte helt klar och det är kamp om två platser. Joseph Baffo eller Victor Nilsson Lindelöf som högerback och Robin Quaison eller Sam Larsson som vänsterytter.

Det som talar för Baffo är att han startade i båda playoff-matcherna mot Frankrike, en som högerback och den andra som mittback, samt att Nilsson Lindelöf från början inte var med i truppen utan kom in som reserv efter att Emil Krafth gått sönder och Isak Ssewankambo inte var tillräckligt bra, enligt Håkan Ericson.

Om Nilsson Lindelöf nu går rakt in i startelvan, ja då har inte den svenska förbundskaptenen särskilt mycket förtroende för Baffo som högerback.

Det som talar mot Baffo är att han sitter på bänken i bottenlaget Halmstad och har inte spelat på ett tag. Fotboll är en färskvara så om Nilsson Lindelöf är pigg på träningarna så är det inte alls omöjligt att han får en startplats.

Abbe Khalili ser ut att flytta över till höger och en av anledningarna till det lär vara att Krafth är skadad och att Håkan Ericson anser att Khalilis defensiv är bättre än konkurrenternas.

Den andra platsen som är öppen är alltså den till vänster på mittfältet och det står mellan två spelare där båda är för bra för att sitta på bänken i ett svenskt U21-landslag. Robin Quaison och Sam Larsson.

Quaison startade mot Danmark och gjorde det helt okej. Han tog flera bra löpningar in i banan, men fick bollen för sällan. Var även nära att göra ett mål.

Larsson gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek när Danmark var en man mindre och började tröttna. Svarade för en fin assist till Simon Gustafsons kvittering.

Det skulle vara märkligt om Quaison är den enda spelaren som petas efter 2-2-matchen mot Danmark. För räknar inte Sebastian Holmén, Pa Konate och Mikael Ishak som petningar med tanke på att det är väntat att A-landslagstrion Alexander Milosevic, Ludwig Augustinsson och Isaac Kiese Thelin går in från start.

Quaison var med i A-landslaget för bara två månader sedan, satt på bänken i EM-kvalet mot Moldavien och spelade sedan mot Iran. Om han petas mot Italien borde väl Sam ha varit med i A-landslaget?

***

Speciell frukost i dag när Ekwall kom in i matsalen och körde lite småryckningar med huvudet. Blev orolig och fick snabbt förklarat för mig att han brutit av en tops och att en bit fastnat inne i örat. När jag några minuter senare satt inne i rummet och jobbade knackade det på dörren.

Han ville tydligen att jag skulle byta karriär till doktor och med hjälp av en pincett ta ut topsbiten. Glädjande att han har ett så stort förtroende för mig men efter en snabb titt i örat kändes det bäst att skicka iväg honom till en riktig läkare. Så U21-landslagets Fredrik Bergström fick ta över och lyckades plocka ut biten.

Publicerad 2015-06-16 kl 17:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto