POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

"Jävligt mycket hjärta i det här laget"

OLOMOUC. Turkiet och Frankrike vet hur det känns.
Nu vet även Italien.
Sveriges U21-landslag slutar aldrig förvåna – i EM-premiären stod laget återigen för en bragdinsats.

Det svenska U21-landslaget är inget gäng som knackar på lite försiktigt innan man kliver in genom EM-dörren. Här flyger hela dörren med.

Redan innan avspark stod John Guidetti och eldade på de svenska fansen som inte var sena med att höja volymen på sången. Guidetti är en av alla det här lagets ledare och vinnare som aldrig ger upp en duell eller boll.

Ja, vi har ältat det här ett par gånger nu, men eftersom det här laget fortsätter att bjuda på sådana här galna vändningar så får vi fortsätta att dra upp det. Sveriges U21-landslag ger aldrig upp. De har varit uträknade flera gånger, men alltid visat att man är bäst när det gäller. Som i kvalgruppens två sista måstematcher när Grekland och Turkiet besegrades och inte minst mot Frankrike i playoff där laget bragdvände och tog sig till EM.

Mot Italien hamnade man i ett mardrömsläge när Alexander Milosevic i den första halvleken orsakade en straff och samtidigt fick rött kort. 0-1, en man mindre och en rejäl uppförsbacke. Men, det var ju det där med Sveriges U21-landslag och galna vändningar.

Sverige gick in i halvtid och pratade ihop sig. Det behövdes för den första halvleken var otroligt svag och knappt någon spelare var godkänd.

Håkan Ericson tog ut Sam Larsson, som hade en svår match på kanten när laget var en man mindre, satte in Victor Nilsson Lindelöf som högerback, flyttade in Joseph Baffo som mittback och tillbaka med Oscar Lewicki på det centrala mittfältet. Bra drag rakt igenom av den svenske förbundskaptenen.

Reserven Nilsson Lindelöf gick rakt in i hetluften och gjorde inte ett misstag utan spelade enkelt och bra. Baffo visade att han är bättre som mittback och Lewicki tog tillsammans med Oscar Hiljemark tag i mittfältet på ett föredömligt sätt.

De flesta spelade upp sig och en av dem var Isaac Kiese Thelin. Från att ha haft det tufft i den första halvleken blixtrade han plötsligt till, slog en djupledsboll över motståndarnas försvar och Sverige fick hörna. Abbe Khalili slog den över allt och alla och när man trodde att den skulle bli för lång dök Lewicki upp. Han tryckte in bollen framför mål till Guidetti som med vilja kvitterade.

Italien var skakat och Sverige såg sin chans. Kiese Thelin slog en ny boll på djupet till inhopparen Mikael Ishak som gjorde det väldigt bra och var först in i duellen med målvakten Bardi, ramlade och fick straff. Kiese Thelin var inte straffläggare, men ville ta den så mycket att han frågade Ludwig Augustinsson om lov. Vänsterbacken kunde ha blivit hjälte och fått rubrikerna men var snäll och lämnade över ansvaret till sin lagkamrat. Bollen satt säkert i mål och en ny galen vändning var ett faktum.

En ny bragdvändning, säger vi. En vanlig match med U21-landslaget, säger spelarna.

Drömstart i EM och efter slutsignalen firade de svenska spelarna hela vägen ut från arenan, in i bussen och till hotellet, och Alexander Milosevic sa det nog bäst: “Det är jävligt mycket hjärta i det här laget och vi har ett väldigt bra kollektiv. Det känns verkligen som vi spelar för Sverige. Det kändes som att alla blågula där ute var här för oss och vi ville göra det för dem.”

Publicerad 2015-06-18 kl 23:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto