Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oväntade drag i startelvan

BRNO. 16:00 lämnade vi hotellet och är nu på väg till Uherske Hradiste och den vägen är inte att leka med. Fotograf Dahl kör, reporter Ekwall sitter bredvid och sover och jag sitter på ambassador seat och jobbar. Så brukar det vara.

Matchdagar är bra. Upp vid åtta, frukost, ut med blogg/krönika och några artiklar inför matchen. Sedan spela in Fotbollskanalen On Tour, i dag hade vi med Portugal-spionen Reine Almqvist. Efter det dra loss startelvan, en promenad på stan, lunch, fika, avresa och nu det här blogginlägget.

Håkan Ericson gör två oväntade drag. Ut med Filip Helander och Simon Tibbling – in med Alexander Milosevic och Branimir Hrgota.

Först Helander. MFF-mittbacken har haft en svajig vår i klubblaget och i EM-premiären satte han Milosevic i skiten vid det röda kortet. Men han spelade upp sig i andra halvlek och var bra mot England. Ändå petas han och det är oväntat sett till att han har varit given i det här laget under en lång tid.

Tycker att Helander var bättre än Baffo mot England. Baffo var också bra, men blev för bolltittande i två lägen som var nära att straffas. En av gångerna räddades han av Helander.

Det Håkan skulle kunna ha gjort är att låta försvarslinjen vara. Det fungerade bra i andra halvlek mot Italien och även mot England. Men förbundskapten har stort förtroende för Milosevic.

Hrgota då. Valet är oväntat med tanke på att han inte har fått en minut i EM. Och att han nu startar på en kant. Det lär bero på att Sverige vill hitta ytor bakom Portugals vänsterback som är offensiv och även att man vill ha en offensivare spelare än senast då det var för defensivt balanserat.

I Hrgota borde Sverige få en djupledsspelare vilket betyder att Guidetti slipper få hela det ansvaret. En offensiv spelare.

Trodde nog att valet skulle bli Sam Larsson med tanke på att han startade i premiären. Men han blev utbytt i halvtid och frågan är om det blir någon mer start i det här mästerskapet för honom.

Robin Quaison har det tufft. Var nyligen med i Erik Hamréns EM-kvaltrupp, fick speltid i träningslandskampen mot Iran, startade i U21-genrepet mot Danmark men har sedan blivit omkörd av Sam Larsson, Simon Tibbling och Branimir Hrgota.

20:45 börjar matchen och två timmar senare vet vi om det blir slutspel, OS-match eller hemresa.

Publicerad 2015-06-24 kl 16:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons