Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

U21 är 90 minuter från en sommar att minnas

Sundbergs blogg

BRNO. Portugal har tolv tävlingsmatcher utan förlust.
Omöjligt för Sverige?
Perfekt, säger Håkan Ericsons gäng, nu skjuter vi upp sommarlovet.

Det är i kväll grupp B avgörs i Tjeckien och det är ett stort drama vi står inför. Fyra lag gör upp om två slutspelsplatser. Vem vinner gruppen och får möta Tyskland i semi? Vem kommer tvåa och ställs mot Danmark? Och hur blir det med den där OS-matchen?

För Sverige väntar en tuff uppgift mot ett skickligt Portugal som tog sig till EM genom åtta segrar i gruppen och två i playoff. Och här i mästerskapet har man inte heller åkt på ett riktigt bakslag utan har besegrat England och spelat oavgjort mot Italien.

Efter 1-0 i den första gruppspelsmatchen mot England menade spionen Reine Almqvist att Portugal är för bra för Sverige. Och vi får ju inte glömma att det finns så många stjärnor i det där laget, som William Carvalho och Bernardo Silva, och att Portugal är ett av EM:s bästa passningslag och att Sverige har varit sämst på den biten.

Annons

Ni hör, det här blir väl omöjligt?

Skitsnack, sa Bull. Bullshit var ordet, sa Bill.

Det är i sådana här lägen, när knappt någon tror på det svenska U21-landslaget, som den här truppen växer och gör näst intill omöjliga saker.

Håna det här laget med en kaxig målgest och du får den tillbaka rakt upp i ansiktet när domaren blåser av matchen. Inte av en spelare utan av alla.

Få en svensk spelare utvisad i första halvleken i en EM-premiär och gör 1-0 på den efterföljande straffen och du får tillbaka tio blågula spelare som sluter sig samman, som det inte går att ta sig igenom och som sedan bryter ner dig på fasta situationer och går segrande ur striden.

I kväll är det dags för det svenska U21-landslaget att fylla på kapitlet om bragdartade segrar i den där boken som Håkan Ericson förmodligen skriver på.

Annons

Portugal med Carvalho och Silva ska brytas ner. Inte med hjälp av klackar, tunnlar och annat finlir utan med en klassisk smash and grab.

I premiären mot Italien gick det inte många minuter innan Oscar Lewicki sprang över stjärnan Stefano Sturaro. Sedan var den italienske mittfältaren ur balans och för honom slutade matchen med ett rött kort efter ett fult slag i ansiktet på Mikael Ishak.

Visa samma inställning mot Portugal. Var fysiska, gå in på kropp, smäll på, spring över, bryt ner, trötta ut, få motståndarna ur balans, hitta Isaac Kiese Thelins huvud och vinn andrabollar, hitta outtröttlige John Guidetti på djupet, ta till vara på fasta situationer – kort och gott: gör det som krävs för att skjuta upp sommarlovet.

Det svenska U21-landslaget är 90 minuter från sommarlov, 90 minuter från att ta sig vidare till EM-slutspel och en sommar att minnas.

Annons
Sverige tar sig till slutspel i kväll och skjuter upp sommarlovet.
Bara de vågar och gör det som ingen utanför truppen räknar med.
Publicerad 2015-06-24 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto