Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF missade Dahlin i vintras - därför blev det en nödlösning

Sundbergs blogg

När planet landade på Arlanda var det semester efter tjugotre jobbdagar med U21-landslaget i Tjeckien. Först till Dalarna, sedan Portugal och nu Gotland.

Det sista jobbet jag gjorde var det här blogginlägget . Fick som hel del respons, en del negativ men även positiv av allt från svenska utlandsproffs till Danmarks assisterande förbundskapten Peter Bonde. Kul för ämnet är intressant.

***

Malmö FF försökte värva Johan Dahlin, Andreas Isaksson och David Jensen (Nordsjälland). Men allt slutade alltså med att det blev Johan Wiland som ersätter Robin Olsen. En 34-åring som inte har platsat på länge i ett lag som det är tveksamt om de hade besegrat MFF.

Daniel Andersson har varit bra på att träffa rätt, men här känns det som att han i vintras gjorde en miss när det fanns bra bud på Olsen och man kunde värvat Dahlin. Men man nobbade buden och Dahlin hamnade i Midtjylland. Och när Olsen nyligen gick till PAOK försökte sportchefen köpa loss Dahlin från den danska klubben, det sista försöket var precis innan Wiland blev klar.

Annons

Wiland har varit bra, är rutinerad och det blir spännande att se vad det betyder att det var längesedan han var nummer ett i FCK.

***

Är på semester med ett gäng fotbollsintresserade och det har blivit lite snack om övergångar, och vi är överens. För att sammanfatta:

Nabil Bahoui = €€€

Oscar Hiljemark = Mycket bra!

Simon Gustafson = Bra men trodde på större steg, för det fanns bättre alternativ. Får han spela regelbundet är det en bra flytt eftersom det är ett topplag i Holland.

Erik Johansson = Bra att han får spela CL i år igen. Men känns ändå som en risk med Belgien och Gent.

Albin Ekdal = Ryktades om Roma, PSG, Tottenham, Fiorentina med mera, men blev HSV som kvalat sig kvar två år. Från ett bottenlag till ett annat och därför är känslan att han inte valde bort stora lag som dels har europaspel varje år, dels spelar om titlar. Ett litet lyft men inte stort.

Annons

Robin Olsen = Bra byte, svårt för målvakter att komma ut i Europa.

Walid Atta = Oväntad övergång med tanke på att under våren var skadad.

Panos Dimitriadis = Också oväntad eftersom han var långtidsskadad förra året och hade knappt gjort en halv säsong innan flytt.

Johannes Hopf = Mest oväntade övergången. Efter flera säsonger i superettan gjorde han ett halvår i allsvenskan innan flytten.

***

Två veckor har gått sedan U21-EM. Oscar Lewicki var den som hyllades mest i laget men det blev Hiljemark som köptes loss av Palermo.

Gillar John Guidettis flytt till Celta Vigo.

Publicerad 2015-07-22 11:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto