Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosenborgs Ajdarevic-dementi och Ljungskile borde hyllat tränaren mer

Sundbergs blogg

Mitt gamla lag Ljungskile tappar en av sina bästa spelare under de senaste säsongerna, Jonas Lindberg till norska Sarpsborg. Trist att inget lag i allsvenskan värvade Lindberg för det hade varit spännande att se honom där.

Dessutom lämnar Tor-Arne Fredheim som har gjort ett väldigt bra jobb som tränare. Under Fredheim har Ljungskile gjort riktigt bra resultat, speciellt om man ser till klubbens omsättning. Samtidigt har han förändrat lagets spelsätt från långa bollar till mer attraktivt. Därför var det ganska otacksamt när vice ordförande gick ut och pratade om att det behövs en ny röst, att Fredheim inte fått ut tillräckligt ur truppen och att man drog den här slutsatsen redan i somras och att det då togs en första kontakt med nye tränaren Jonas Olsson.

Hylla och tacka hade räckt. Det blir märkligt när en klubb som knappt har några pengar blir missnöjd med att sluta sexa i superettan. Med prestation i relation till ekonomi är det bra av Ljungskile att sluta på den placeringen. Så här har det sett ut tidigare år med Tor-Arne Fredheim som tränare:

Annons

2014
Slutade: 3
Kostnadsplacering: 15

2013
Slutade: 9
Kostnadsplacering: 16

2012
Slutade: 5
Kostnadsplacering: 15

***

Om man ska tro på Stig-Inge Björnebye så lär inte Astrit Ajdarevic hamna i Rosenborg. Pratade med klubbens sportchef och dementin var kraftig.

Ajdarevic var väldigt bra i en halv säsong i Örebro, men hade det innan det tufft i både Helsingborg och i Belgien.

I Helsingborg gjorde Ajdarevic en poäng, ett mål i 1-2-förlusten mot Gefle. Det blev nio matcher från start och han var bänkad fyra gånger. Med mittfältaren i startelvan vann HIF tre matcher, spelade två oavgjorda och förlorade fyra gånger.

I Örebro gick det som sagt desto bättre. Två mål och nio assist på tio matcher är väldigt bra, och Ajdarevic var en av förklaringarna till lagets lyft. Det blir intressant att se var han hamnar. Tvivlar inte på att det finns alternativ efter det han visade under höstsäsongen. Men samtidigt är det inte omöjligt att bra klubbar blir tveksamma när det handlar om en 25-åring som har gjort tio starka matcher på ett och ett halvt år och som har varit i sju klubbar på drygt fem år och där några har varit lån.

Annons

Senast Ajdarevic gjorde en hel säsong som var bra var 2011 i IFK Norrköping. Då imponerade han och tog ett stort ansvar.

Efter det: våren 2012 i IFK Norrköping var bra, hösten 2012 i Standard Liege helt okej, hela 2013 i Standard Liege dålig med bara två spelade matcher, våren 2014 i Charlton var bra, hösten 2014 i Standard Liege svag, och sedan var det då 2015 i Helsingborg och Örebro.

Det finns kapacitet, han avslutade 2015 väldigt bra och det är bara att hoppas att nästa steg blir lyckat och att leveransen fortsätter.

Publicerad 2015-11-05 15:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto