POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Spelarna som lämnat AIK senaste åren - ändå kvar i toppen

Tungt för AIK att Henok Goitom lämnar. På de två senaste säsongerna har anfallaren gjort 38 poäng (30 mål och 8 assist). Sedan anfallaren gick till AIK 2012 har han, enligt twitterkontot AIKfakta, gjort 51 mål om man räknar Allsvenskan, Svenska cupen och Europa League. Totalt har det blivit 8627 tävlingsminuter och 51 mål, något som ger honom ett målsnitt på ett mål/170 minuter.

Skrev för en vecka sedan att AIK och Goitom var långt ifrån varandra. Då återstod en omgång av allsvenskan så det är inte konstigt att klubben avvaktade med att bekräfta att parterna går skilda vägar.

Hyfsat hög spelaromsättning i AIK, men trots alla förluster de senaste åren har klubben ändå klarat av att hänga kvar i den allsvenska toppen. Det är bra gjort. Dels av sportchefen Björn Wesström som har dragit in pengar och hittat ersättare, dels av tränaren Andreas Alm som har levererat helt okej resultat. För det är en hel del kvalitet som har lämnat.

2015: Nabil Bahoui, Sam Lundholm och Panos Dimitriadis.

Från förra årets trupp har de här spelarna lämnat: Celso Borges, Robin Quaison, Lalawele Atakora, Kwame Karikari, Kennedy Igboananike, Ibrahim Moro, Martin Lorentzson, Eero Markkanen och Alexander Milosevic.

2013: Daniel Gustavsson, Daniel Majstorovic, Viktor Lundberg, Alhassan Kamara, Martin Mutumba, Daniel Tjernström, Helgi Danielsson, Robert Åhman Persson och Niklas Backman. Dessutom gick Ivan Turina tragiskt bort.

Publicerad 2015-11-05 kl 10:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto