POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tre givna vinnare - men han borde blivit mest värdefull

Sex vinnare i Allsvenskans Stora Pris – tre var självklara.
Att Janne Andersson blev årets tränare, Andreas Johansson bästa försvarare och Emir Kujovic årets anfallare var givet.

Klart att Janne Andersson var allsvenskans tränare 2015. Förra säsongen låg IFK Norrköping näst sist när det återstod fyra omgångar och slutade tolva. Att man i år tog SM-guld är en av tidernas största allsvenska skrällar.

Janne Andersson värvade Daniel Sjölund och tog ner Andreas Johansson som mittback. Smarta drag och båda var nycklar till guldet.

Andreas Johansson var den försvararen i allsvenskan som hade störst effekt för sitt lags framgångar. Utan honom som mittback hade inte IFK Norrköping tagit guld.

En annan nyckel i “Peking” var Emir Kujovic. Anfallaren gjorde nio matchavgörande mål och vann den allsvenska skytteligan på 21 fullträffar. Lika många mål som hela Halmstad gjorde.

Henok Goitom gjorde också en bra säsong, men för mig är Kujovic given som årets anfallare.

Det var tränare, försvarare och anfallare. Resten av vinnarna kan diskuteras.

John Alvbåge släppte bara in 22 mål på 30 matcher och det är starkt. Han fick stor hjälp av sina lagkamrater då IFK Göteborgs defensiv var väldigt bra.

Mitt val i den här kategorin var Patrik Carlgren. Tycker att han gjorde fler insatser som var avgörande för sitt lag. Framför allt var Carlgrens höstsäsong vass och det var flera gånger som han räddade sitt lag som tog tio uddamålssegrar.

Som årets mittfältare valde jag mellan Ebenezer Ofori och Alexander Fransson. Valet föll på Fransson som tog guld och under året blev en personlig favorit. IFK Norrköpings mittfältare var den som fick mig att tänka wow flest gånger den här säsongen. Nu vann Ofori och det har jag egentligen inga andra synpunkter på än att det var ett bra val. Ofori var väldigt bra och det är bara en tidsfråga innan han spelar i en större liga.

Henok Goitom utsågs till årets mest värdefulle spelare. Han var väldigt värdefull för AIK. Precis som Andreas Johansson och Emir Kujovic var för IFK Norrköping. Röstade på Kujovic. Stor anledning till det var att han inte gjorde så många matcher förra säsongen när laget slutade tolva, men med honom på planen i en hel säsong så blev det guld och anfallaren gjorde, som sagt, nio matchavgörande mål och vann den allsvenska skytteligan på 21 fullträffar. Då är man väldigt värdefull.

***

Dessutom delade vi på Fotbollskanalen ut priset för årets röst och det gick välförtjänt till Kennedy Bakircioglu. Hammarbys mittfältare fick utmärkelsen för att han inte har tvekat att axla rollen som förebild och vågat ta ställning i frågor som gällt allt från fansens uppträdande till Hammarbys engagemang i FN-projektet ”He for she” där spelarna blir ambassadörer för jämställdhet och tar ansvar.

Viktigt och bra när en som Kennedy som är förebild för många tar plats på ett positivt sätt och engagerar sig i viktiga frågor. Därför är det kul att han får uppskattning för det. Räknar vi med det så blir det fyra givna vinnare.

Publicerad 2015-11-05 kl 21:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto