POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tre givna straffskyttar mot Danmark och spelarna som kan göra sista landskampen

Mormor var från Danmark och större delen av släkten från mammas sida bor där. Hjärtat klappar för Danmark men inte lika hårt som för Sverige.

Jag var inte många år när det danska fotbollslandslaget fick en speciell plats i hjärtat. VM i Mexiko 1986 är det första mästerskapet jag kommer ihåg och Danmark är ett av de starkaste minnena.

Lirare som Preben Elkjaer, Frank Arnesen, Jan Mölby, Michael Laudrup och lille Jesper Olsen som var en fantastisk straffskytt gjorde intryck och sedan dess har jag följt och tyckt om Danmarks landslag.

Därför är det speciellt att Sverige möter Danmark i playoff och bara en kan nå EM.

Sveriges insats i lördagens match på Friends är det bästa jag sett laget göra på länge.

Oscar Lewicki, Emil Forsberg, Mikael Lustig, Zlatan Ibrahimovic och Andreas Granqvist var väldigt bra, och sedan var övriga bra.

Tycker synd om Marcus Berg som inte fick till det med avsluten. Anfallaren gjorde ett bra jobb och visade att han är smart när han flera gånger löpte rätt och tog sig till farliga lägen. Men han borde såklart gjort mål, framför allt på halvvolleyn efter samarbete med Zlatan. Är övertygad om att Berg sätter nio av tio sådana lägen på träning.

Det oroar att så många spelare gick på knäna i slutet. Danmark tog över helt och har en bättre bredd som mycket väl kan bli avgörande på tisdag. För jag blir förvånad om inte Morten Olsen gör några förändringar i startelvan.

William Kvist var svag på Friends och om han får fortsatt förtroende behöver han mer hjälp som sittande och det kan han få av Pierre Höjbjerg som gjorde ett bra inhopp.

Viktor Fischer hade det svårt mot Mikael Lustig och Jimmy Durmaz och lär inte få starta igen. Kanske Christian Eriksen till vänster och sedan är det möjligt att Michael Krohn-Dehli är tillbaka. Dessutom gjorde även Yussuf Poulsen och målskytten Nicolai Jörgensen bra inhopp och visade att de vill starta i returen. Ja ni ser, den danska bredden är bra.

Sverige lär starta med Erik Johansson i stället för Mikael Antonsson men sedan är det tveksamt om det blir fler förändringar. Kanske Sebastian Larsson i stället för Durmaz eller John Guidetti i stället för Berg. Men tycker att Sverige ska köra på med samma, framför allt eftersom man gjorde en bra match i lördags.

Vilka får lägga straffar om det blir aktuellt? Tror Zlatan, Källström och Guidetti är givna. Sedan då? Berg är van straffläggare men har haft svårt med avsluten. Forsberg är formstark. Emir Kujovic satte tre straffar i allsvenskan. Sebastian Larsson har tidigare fått Hamréns förtroende men missade bland annat mot Ryssland.

***

För flera av spelarna kan det här bli den sista tävlingslandskampen. Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic är 34 år, Kim Källström 33.

Mikael Antonsson, som missar matchen på grund av skada, är 34.

Tar en ny förbundskapten ut Erkan Zengin, 30, Sebastian Larsson 30, Ola Toivonen, 29, och Pontus Wernbloom, 29?

Sebastian Larsson måste nog byta klubb och få speltid för att bli uttagen av en ny förbundskapten. Zengin startade nio av tio matcher i kvalet men är nu omkörd av Forsberg och spelare som Robin Quaison och Sam Larsson knackar på dörren. Wernbloom får också svårt när Albin Ekdal, Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark lär gå före. För Toivonen är det konkurrens med framför allt Marcus Berg, John Guidetti och Emir Kujovic.
För Erik Hamrén kan det här också bli den sista tävlingsmatchen i landslaget.

Publicerad 2015-11-16 kl 11:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto