Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ta ut Rasmus Elm - här är min januaritrupp

I morgon tar Erik Hamrén ut januaritruppen. Har listat spelarna som jag tycker borde bli uttagna. En som hade varit kul att se är Rasmus Elm. Han har inte varit med i landslaget sedan i november 2013 mot Portugal i VM-playoff. I år gjorde han comeback efter 14 månaders frånvaro på grund av magproblem. Det blev tolv framträdanden i Kalmar FF och en del av dem var bra. Elm borde få frågan av Hamrén vilket han lär få med tanke på förbundskaptenens uttalande i somras. 

Målvakter
Patrik Carlgren, AIK
Karl-Johan Johnsson, Randers
Andreas Andersson, Gefle
Kommentar: Carlgren var guldhjälte i U21-landslaget, gjorde det bra i allsvenskan och var med i Erik Hamréns senaste trupp. Är given på januariturnén tillsammans med Karl-Johan Johnsson som gör det bra i Danmark. Som tredjemålvakt har jag valt Gefles nyförvärv Andreas Andersson som hade bäst räddningsprocent, släppte in minst mål och höll nollan hela 14 gånger i superettan. Har värderat Andersson snäppet högre än Örebros Jacob Rinne.
Johan Dahlin är skadad och åker inte med. Har även tagit bort Johan Wiland, snart 35 år, och John Alvbåge, 33, som har bra säsonger bakom sig och egentligen platsar i den här truppen men inte lär vara aktuella för Hamréns framtida landslag. Om Wiland hade varit aktuell för EM skulle han väl varit med i stället för Carlgren när Nordfeldt lämnade återbud till playoff mot Danmark? Tror dock att Hamrén tar ut Wiland i stället för Andersson.

Försvarare
Johan Larsson, Bröndby
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping
Rasmus Bengtsson, Malmö FF
Per Nilsson, FC Köpenhamn
Mikael Antonsson, FC Köpenhamn
Sebastian Holmén, Elfsborg
Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn
Pa Konate, Malmö FF
Kommentar: Johan Larsson gör det väldigt bra i Danmark vilket han även gjorde i allsvenskan. Wahlqvist var den här säsongen en av de bästa i allsvenskan på sin position, är bara 19 år och hade varit spännande att se på den här nivån. Tror dock att Anton Tinnerholm kommer med i truppen i stället för Larsson. Antonsson, Nilsson och Bengtsson har chans att komma med i EM-truppen och borde vara med här. Frågan är om FCK släpper sina spelare? Det gjorde klubben förra året då Augustinsson var med. Då spelade även Kacaniklic där och var uttagen men tackade nej. Jämnt mellan Elfsborgs Adam Lundqvist och Pa Konate. Tycker att Konate har växt och har även konkurrerat ut Yotun i MFF.

Mittfältare
Oscar Lewicki, Malmö FF
Simon Hedlund, Elfsborg
Kerim Mrabti, Djurgården
Alexander Fransson, IFK Norrköping
Kristoffer Olsson, Midtjylland
Rasmus Elm, Kalmar FF
Gustav Svensson, IFK Göteborg
Marcus Rohdén, Elfsborg
Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Kommentar: Ont om yttermittfältare som är aktuella för den här truppen. Hedlund och Mrabti är personliga favoriter som gjorde det bra i allsvenskan och kan gott få åka med till Abu Dhabi. Båda har stor utvecklingspotential. Många centrala mittfältare och har valt att ta med Rasmus Elm som en joker. Gjorde tolv framträdanden i allsvenskan, gjorde en del bra insatser och om han är frisk borde han få frågan av Hamrén. Två ligaguld med CSKA Moskva och en gång prisad som ryska ligans bästa spelare.
”Totte” Nyman kan spela på kant eller i anfallet, i slutet av säsongen var han till höger på mittfältet i stället för Nicklas Bärkroth.

Anfallare
Emir Kujovic, IFK Norrköping
Gustav Engvall, IFK Göteborg
Victor Claesson, Elfsborg
Robin Simovic, Helsingborg
Kommentar: Kujovic är given och Engvall likaså. Den stora frågan är om Claesson får en plats i truppen med tanke på att han ratades i U21-EM. Märkligt om han inte blir uttagen här. Kan spela i anfallet eller som offensiv mittfältare.

Reserver
Jacob Rinne, Örebro
Emil Bergström, Djurgården
Simon Sandberg, Häcken
Emil Salomonsson, IFK Göteborg
Adam Lundqvist, Elfsborg
Nicklas Bärkroth, IFK Norrköping
Mikael Ishak, Randers

Publicerad 2015-12-01 kl 16:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons