Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tveksam till Engvall i Stoke - men kul att klubben fått upp ögonen

Sundbergs blogg

Gustav Engvall till Stoke? Kul att klubben har fått upp ögonen och vill kolla på honom nu när han ska dit och träna och bekanta sig i två dagar. Men räcker det med fem mål på 25 ligamatcher i ett allsvenskt topplag som IFK Göteborg för att få ett kontrakt med laget som är tia i Premier League? Är han redo för det steget? Jag är väldigt tveksam.

Inget snack om att Engvall har kapacitet att bli väldigt bra. Det har han dels visat i allsvenskan, dels i några matcher i U21-landslaget. Men det är en bit kvar till bra Premier League-nivå.

I helgen besegrade Stoke Manchester City med 2-0 efter att anfallstrion Bojan Krkic, Xherdan Shaqiri och Marko Arnautovic hade lekstuga. Mark Hughes har verkligen gjort ett bra jobb som manager och utvecklat lagets spel.

Var i England i helgen och kollade på Leeds-Hull på Elland Road och Newcastle-Liverpool på St James Park. Har därför läst en del engelska tidningar och sett program som Match of the day.

Inga rubriker om Engvall. Däremot hyllades Stokes anfallare. Tror därför att det kan bli tufft för Engvall att få ett kontrakt där. Om han skulle få det är jag tveksam till om det är rätt steg att gå till ett bra Premier League-lag där anfallarna imponerar. Konkurrensen är tuff. Jonathan Walters sitter på bänken. Han sköt Irland till EM.

Annons

Sedan är det lätt att förstå att man som spelare lockas av Premier League. Minns när David Moberg Karlsson skrev på ett fyraårskontrakt med Sunderland i juni 2013. Han var, precis som Engvall är nu, 19 år vid flytten. Det blev inte en enda match och sju månader senare blev det utlåning till skotska bottenlaget Kilmarnock. Där blev det bara fyra framträdanden (två från start) innan han sju månader senare bröt med Sunderland och gick till danska Nordsjälland, som nu kämpar i botten.

John Guidetti lyckades inte i Stoke, och av svenskarna som är i Premier League är alla med i landslaget, men spelar i sämre lag än Stoke.

Sebastian Larsson och Ola Toivonen är inte givna i Sunderlands startelva, som är näst sist.

Martin Olsson startar hela tiden i Norwich som är på 16:e plats.

Kristoffer Nordfeldt är bänkad i Swansea, 15:e plats.

Annons

Jonas Olsson har nyligen tagit tillbaka en startplats i WBA, 13 i ligan.

Så det är tufft.

Jonas Olsson fick sju i betyg i tidningarna jag läste, Martin Olsson och Ola Toivonen sex.

Publicerad 2015-12-07 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto