Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helsingborg borde värva anfallare

Sundbergs blogg

Silly season är ingång på allvar och nu är det helt klart att Robin Simovic och Ludwig Öhman lämnar allsvenskan för spel i Nagoya Grampus.


Simovic köps loss medan Öhman lämnar som Bosman. Nagoya Grampus är en stor klubb i Japan där bland annat Arsene Wenger, Gary Lineker och Dragan Stojkovic har varit. Intresset är stort och det verkar som att båda är ute efter ett äventyr samt pengar.

Helsingborg tappar en anfallare som gjorde 23 mål på tre säsonger. Med sin fysik och längd har han egenskaper som är svårt att ersätta.

Mikael Dahlberg kanske kan, men han känns lite som ett osäkert kort då han haft skadeproblem och i år blev det bara en match från start.

Andra anfallare i laget är Rade Prica, Jordan Larsson och Anton Kinnander.

Prica fyller 36 år nästa säsong, Jordan har ett nyttigt år bakom sig och kan säkert ta kliv, Kinnander har ännu inte gjort en allsvensk start.

Annons

Dahlberg, Prica, Larsson och Kinnander gjorde tillsammans fem mål förra säsongen. Simovic gjorde tolv. Som det känns borde Helsingborg försöka värva in en ny anfallare.

För Öhman gick kontraktet med Kalmar FF ut och han övervägde mellan att förlänga med en lön på cirka 50 000 i månaden eller en flytt till norska Haugesund med likvärdig lön. Då kan man kanske förstå att mittbacken lockades av en flytt till Japan med ett mångmiljonavtal.

Kalmar FF har redan värvat Sebastian Starke Hedlund men måste ta in en till mittback nu när Öhman, som man tänkte bygga kring, och Nenad Djordjevic har lämnat och Marcus Nilsson vill flytta. I dagsläget är Starke Hedlund och Markus Thorbjörnsson under kontrakt.

För ett tag sedan var det Kina som gällde i Asien, men nu är det inte många svenska spelare kvar där. Erton Fejzullahu har lämnat och Tobias Hysén vill också flytta. Sedan finns Mikael Stahre, kvar i Division 1.

Annons

***

Tungt för IFK Norrköping om FC Köpenhamn lägger beslag på Alexander Fransson. För mig var han årets mittfältare i allsvenskan och han är fortfarande utvecklingsbar och har förutsättningar för att i framtiden vara mittfältsmotor i landslaget.

Fransson är medveten om FCK:s intresse och funderar på vad han vill göra. För tillfället är han på semester i Dubai och om några veckor åker han med på landslagets januariturné.

Förutom Fransson rycker klubbar i lagkamraterna Emir Kujovic och Linus Wahlqvist. Kan mycket väl bli så att Norrköping tappar en eller flera nyckelspelare.

Publicerad 2015-12-10 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto