Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Märkligt av MFF att dra tillbaka erbjudandet till Molins

Silly Season fortsätter. Nu är Guillermo Molins i fokus. MFF-profilen är inte nöjd med situationen och så har det varit sedan en tid tillbaka med grejen om lagkaptensbindeln bland annat. I sommar går kontraktet ut och om tre veckor har han rätt att skriva på för en annan klubb.

ANNONS

Vet inte hur mycket pengar det handlar om men att Malmö FF kom med ett kontraktsförslag och sedan drog tillbaka det känns märkligt, men förstår att det handlar om en osäkerhet kring hans fysiska status. Speciellt mot en spelare som Molins som är bra, har varit i klubben länge och är en kulturbärare.

När jag tänker på Malmö FF:s höstsäsong 2013 och våren 2014 så dyker Guillermo Molins upp. Guldmålen mot Elfsborg och bortamatchen mot IFK Göteborg året efter sticker ut. Sedan, andra korsbandsskadan och när han kom tillbaka hade han blivit av med kaptensbindeln. Det där med bindeln var viktigt för honom.

Det vore en otrolig övergång om Molins skriver på för AIK. Som Bosman dessutom. En av de mest oväntade övergångarna i allsvenskan genom tiderna. Men det hade varit lite typiskt AIK-kaxigt. Förstår att Gnaget vill lägga beslag på Molins eftersom han har kapacitet att lyfta laget.

ANNONS

Molins har varit i Belgien och tagit ut en skruv ur sitt ena knä. Ett litet ingrepp, enligt sportchefen Daniel Andersson, som ändå vill att spelaren gör tester för att se att allt är okej innan klubben erbjuder ett nytt avtal.

Det var starkt av Malmö FF att för andra året i rad ta sig till gruppspel i Champions League. Lottningen kunde ha varit roligare, gruppen var tuff, men 1-21 i målskillnad är väldigt svagt. Femma i allsvenskan var också svagt.

Precis som Hareide sa så var det ett bättre go i MFF förra året. Man hade bättre karaktärer då. Filip Helander, Magnus Eriksson, Emil Forsberg och Robin Olsen brann för MFF. Inför årets säsong var klubben inte alls lika träffsäker med nyförvärv som året innan.

Yoshimar Yotun och Felipe Carvalho visade stora svagheter, Tobias Sana skulle ersätta Emil Forsberg men platsade inte, Nikola Djurdjic var pigg i början men som helhet svag, Andreas Vindheim såg vi inte mycket av, Johan Wiland blandade och gav och Erik Andersson var inte dominant i Youth League-laget. Magnus Wolff Eikrem gjorde en hel del poäng i början av säsongen men passade sedan inte in i spelsystemet då Hareide ville spela med två sittande mittfältare och med tanke på de höga förväntningarna får han därför ses som en misslyckad värvning.

ANNONS

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson är väl de som får ses som bra nyförvärv.

Nu lär några spelare försvinna. Nikola Djurdjic lär lämna. Simon Kroon och Pawel Cibicki har, precis som Molins, varit i klubben länge och frågan är om det blir fortsättning för någon av dom? Det kan alltså bli ett par kulturbärare som försvinner.

Nu vill Molins förlänga, men MFF har alltså dragit tillbaka sitt kontraktsförslag och det känns lite märkligt. Om båda parter vill känns det som att man löser det, men nu är det ett frågetecken för hur det kommer att bli.

Publicerad 2015-12-10 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto