Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stor press på Alm och många hyllar Wieghorst

Andreas Alm ser ut att fortsätta i AIK. Det är i alla fall beskedet han har fått.

ANNONS

Två år återstår på kontraktet men ändå har framtiden varit oviss. En del folk inom AIK ville ha ett byte och klubben har kollat av marknaden. Samtidigt har Alm haft erbjudanden utomlands men valt att avvakta med beslut eftersom han hoppats på en fortsättning i AIK.

För ungefär två veckor sedan fick han beskedet om att fortsätta sitt jobb och då tackade han nej till andra alternativ där han kunde tjänat mer pengar.

2, 4, 2, 3 och 3 har varit AIK:s placeringar med Andreas Alm som tränare. Serieseger saknas och spelmässigt har det inte alltid varit jättebra. Men AIK har alltid varit med där uppe.

Under Alms tid som tränare har han sett ett koppel spelare lämnat, som: Niklas Backman, Robert Åhman Persson, Alexander Milosevic, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström, Martin Mutumba, Martin Lorentzson, Teteh Bangura, Mohamed Bangura, Kwame Karikari, Daniel Gustavsson, Robin Quaison, Viktor Lundberg, Celso Borges, Ibrahim Moro, Nabil Bahoui, Daniel Majstorovic, Alhassan Kamara, Kennedy Igboananike, Sam Lundholm, Panos Dimitriadis, Eero Markkanen.

ANNONS

Men trots det har Alm ändå lyckats hålla kvar laget i den allsvenska toppen. I år var det kanske fasta situationer som imponerade mest och på hösten tog man många uddamålssegrar. Nästa år är inte Henok Goitom kvar och där har AIK en lucka att fylla. Pressen på Andreas Alm kommer att vara stor. Han måste leverera direkt med tanke på att det finns en del tvivlare i klubben.

***

Skrev för några dagar sedan att Morten Wieghorst var närmast jobbet som MFF-tränare. Efter det har jag pratat med flera personer som har bra koll på dansken. En är tveksam till honom i Malmö FF men de andra tror att han hade passat perfekt.

Daniel Andersson har antytt att han vill ha lite förändring och mer mot det som var innan Hareide tog över, ett mer spelande lag och inte lika rakt som det varit det senaste.

Wieghorst är bra på att leverera resultat, vill spela en underhållande fotboll och släpper gärna fram unga spelare. Assisterande till Michael Laudrup i Premier League-laget Swansea, förbundskapten för U21-landslaget, förde direkt upp Århus till den högsta serien, tog två cupguld med Nordsjälland som året efter han lämnade vann ligan.

ANNONS

Wieghorst är väldigt omtyckt inom det danska förbundet och är nära med den förre förbundskapten Morten Olsen och assistent Peter Bonde.

Det här med att han hade samarbetssvårigheter i Århus råder det delade meningar om. Nästan alla jag har pratat med säger att det var klubbens fel, att de ville ha bort honom för att få in Glenn Riddersholm som de hade pratat med länge och som visste om att det var en tidsfråga innan han skulle få jobbet.

***

Det var lite om tränarsituationen i AIK och Malmö FF. Med spelare är det inte så mycket att berätta om just nu. En sak som kanske är intressant för folk som hejar på Djurgården är att Kasper Hämäläinen kan vara på väg till Paok. Hörde från en grekisk kollega att klubben vill ha Hämäläinen vars avtal med Lech Poznan går ut.

Publicerad 2015-12-27 kl 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto