Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför borde Fransson välja Basel

Alexander Fransson var årets utropstecken i allsvenskan. En personlig favorit som jag hade som etta i mittfältskategorin i Allsvenskans stora pris. Han var den som imponerade mest på mig i år.

Skrev i oktober ett blogginlägg om Fransson – att han är Sveriges framtid, vad det är som gör honom så bra och att det är konstigt att han inte har lyfts mer. Nu är 21-åringen på väg att lämna IFK Norrköping – och det här är en flytt som jag hoppas blir bra.

Avslöjade för tre veckor sedan att FC Köpenhamn ville ha Fransson och sedan dess har ett par andra klubbar kommit in i bilden. Två som det har rapporterats om är Gent och Basel. Den som enligt Expressen leder kampen är Basel, och det är bara att hoppas att det stämmer. Det hade varit en bra övergång och ett bättre steg än Gent.

Basel är bäst i Schweiz, har vunnit ligan sex år i rad, och spelar år efter år i Europa. Som nyförvärv är det en bra klubb att komma till. En av anledningarna är att man har ett väldigt noggrant scoutingsystem, som inte alla har, där deras fem scouter måste vara helt överens om man ska värva en spelare. Om fyra är för och en emot så blir det inget. Det gör bland annat att man inte kan påverkas av agenter och annat. Du kan rekommendera en spelare, men inte trycka på. Det betyder att om en spelare värvas till Basel då tror verkligen klubben på den.

Den belgiska ligan är tuffare är den schweiziska. Den är fysisk och det är större konkurrens. Gent strävar alltid efter att vinna ligan men har konkurrens från ungefär fem andra klubbar. Förra säsongen tog laget sin första ligatitel någonsin.

I Basel är det nästan garanti på att vinna ligan. Det är ett säkrare steg för att få spela, dominera och komma ut i Europa.

Publicerad 2015-12-30 kl 15:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons