Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Årslista 2015 - bästa publik, Norlings bad och kompisen Rosenberg

Årets sista dag. 2015. IFK Norrköping tog sitt första SM-guld på 26 år. Sverige vann guld i U21-EM. A-landslaget tog sig till EM i Frankrike. Rosengård vann Damallsvenskan. Malmö FF tog sig till gruppspel i Champions League för andra året i rad. Zlatan Ibrahimovic vann sin tionde guldboll. Bra prestationer.

ANNONS

Det hände mycket 2015. Här är en liten summering:

Årets…

…Svenska spelare:
Zlatan Ibrahimovic. Ingen konkurrens.

…Svenska spelare om inte Zlatan får vara med:
Emil Forsberg. Fick ett genombrott i landslaget när Sverige besegrade Danmark i playoff. Låg bakom samtliga fyra mål. Satte 1-0 och fixade straffen till 2-0 på hemmaplan. På bortaplan fixade han hörnan till 1-0 och frisparken till 2-0. Även på väg att ta upp RB Leipzig i Bundesliga.

…Utropstecken:
Alexander Fransson. Tog stora kliv och var en av anledningarna till att IFK Norrköping tog guld. Den centrala mittfältaren hade stor betydande effekt för sitt lag.

… Lag:
IFK Norrköping. Spelade bäst och vann allsvenskan. Inför säsongen var det nog ingen som trodde att “Peking” skulle bli mästare

…Tränare:

ANNONS
Janne Andersson. Vågade hela vägen. Och lyckades. Skickade ner Andreas Johansson som mittback. Plockade i slutet ner Christoffer Nyman på en kant för att få plats med Alhaji Kamara bredvid Emir Kujovic.

…Bad:
Rikard Norling. I februari åkte jag till Bergen. Då berättade Norling hur han gått vidare efter den tuffa säsongen när Brann åkte ur den högsta ligan: “Jag satte mig i någon form av stålbadstunna. Självmant. Naken i ett iskallt, halvsmutsigt vatten med svinto som ligger någonstans där under löddret och börjar skrapa och skrubba mig själv och sedan innan tiden var satt och de skulle komma och börja skrubba mig så hade jag redan börjat för att jag själv var intresserad av att göra det.”

…Domare:
Mohammed Al-Hakim. Fick sitt genombrott och var bäst.

…Tråkigaste:
Alla försenade matcher. Det är bengalförbud men många struntade i det vilket gjorde att flera matcher försenades. Trist, och inte bra för spelare.

ANNONS

…Bästa kompis:
Markus Rosenberg. Drog på sig ett rött kort efter fem minuter mot IFK Norrköping i sista omgången. Hans gamla tränare Janne Andersson klagade inte.

…Inhopp:
Mikael Ishak. Hoppade in vid 1-1 och med en man mindre i premiären i U21-EM mot Italien. Såg till att en italienare fick rött och fixade sedan straffen som Sverige avgjorde på.

…Diss:
Viktor Claesson. Kom inte med i U21-truppen.

…Argaste:
Fredrik Berglund. Den förre Elfsborgsanfallaren tappade det när Viktor Claesson ratades: “Nu får det faan vara nog. Den där sopan Håkan Ericson gör det igen, förra turen ratades Johan Larsson som bara var allsvenskans bästa ytterback som bara gjorde 8 mål och nu detta. Va faan är det för fel på dig Håkan??? 5 mål 5 ass på 11 Allsvenska matcher och inte komma med ett jävla skämt!!!” skrev Berglund på Instagram.

ANNONS

…Ödmjukaste:
Simon Tibbling. I en egen klass.

…Intervju:
John Guidetti. Efter segern mot Danmark i U21-EM. “Alla andra kan gå hem.”

…Nyförvärv som jag trodde mer på:
Tobias Sana, Viktor Elm och Sebastian Eriksson.

…Lillebror:
Danmark. Slogs ut av Sverige i både playoff till EM och i U21-EM.

…Tog tillvara på chansen:
Victor Nilsson Lindelöf fick åka med till U21-EM när Emil Krafth skadade sig. På plats i Tjeckien imponerade han så mycket att han fick en startplats. Försvararen tog EM-Guld och kom med i turneringens lag.

…Frysbox:
Simon Kroon. Åkte till Ryssland för att skriva på för Krylya Sovetov. Ångrade sig. Reste tillbaka till Malmö. Men då kastade Åge Hareide in mittfältaren längst in i frysboxen.

…Största sporthändelse:
Fifa-skandalen.

…Clowner:

ANNONS
Blatter, Platini och gänget.

…Roligaste jobb:
U21-EM.

…Publik:
Hammarby. Hemmasnitt på 25 507 åskådare. Nytt rekord. Imponerande.

…Märkligaste:
Alhaji Kamara. Den 31 mars flyttade Kamara till Malaysia. En månad senare ville han inte vara kvar och drog därifrån. Den 1 juli var han tillbaka i IFK Norrköping och tog sedan SM-guld.

…Bästa från andra sporter:
Niklas Harris. Handbollslaget H65 Höörs framgångsrike tränare meddelade att han lämnar klubben för att vara föräldraledig: “Normalt sett hör man hela tiden män i liknande situationer som i media tackar sina fruar för att de är hemma och tar hand om barnen under uppväxten. Jag vill inte bli sådan,” meddelade Harris. Hur länge dröjer det innan någon svensk fotbollsspelare eller fotbollstränare tar efter?

…Granne:

ANNONS
Punk Royale.

…Starkaste:
Magnus Wennmans utställning Där barnen sover gav mig ett slag rakt i magen.

Listan skulle kunna fortsätta med Örebros fina avslutning där Martin Broberg dansade en höst, om Kalmar FF:s svaga säsong, när Zlatan Ibrahimovic återvände hem till Malmö, det känsliga beslutet om att ta bort tabeller för ungdomslag, Arnor Smarasons fina karaktär, med mera. Men det har blivit dags att sätta punkt för 2015, men först…

…2016 vinner AIK allsvenskan, Sverige kommer trea i sin EM-grupp och åker ut i åttondelsfinal, Simon Hedlund kommer att göra en väldigt bra säsong, men bäst i allsvenskan kommer Rasmus Elm att vara. Elm får en plats i EM-truppen och om det blir en större skräll så blir det Victor Nilsson Lindelöf. Zlatan Ibrahimovic kommer att spela OS och vara svensk fanbärare.

ANNONS
Gott slut!
Publicerad 2015-12-31 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto