Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rätt att ha Berg före Guidetti - och naturligt att Hamrén tar ut startelvorna

BÅSTAD. Gillar när Erik Hamrén är tydlig. Det var han på tisdagens presskonferens, även om det han sa var väntat. “Jag ser Marcus Berg lite före John Guidetti just nu.”

Med tanke på att Marcus Berg startade tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i de flesta EM-kvalmatcherna och även i playoff mot Danmark, och dessutom i träningslandskampen mot Tjeckien, så är det väntat att Hamrén har den åsikten.

Och jag håller med honom.

Berg har gjort det bra i både klubb- och landslag med en hel del mål och samtidigt ett bra arbete i försvarsspelet. Senast han startade i landslaget var mot Tjeckien och då bjöd han på ett mål efter ett klassavslut. I dagsläget hade det varit fel att peta honom.

Men samtidigt är det inte jättemycket som skiljer. Guidetti har också gjort det bra och har en förmåga att växa med uppgiften. Han gör alltid sitt yttersta för laget och om den där nicken mot Slovenien hade suttit så hade han säkert hyllats efter slutsignalen.

Marcus Berg gjorde 17 mål på 27 matcher (24 från start) i den grekiska ligan.

John Guidetti satte sju ligamål i Spanien på 35 matcher (12 från start).

Sedan är det skillnad på ligorna och det är klart att Guidetti förmodligen hade gjort fler än sju ligamål om han spelade i Panathinaikos.

***

Frågade Hamrén om det som Håkan Ericson sa i en intervju med Aftonbladet stämmer, att han har en liberoroll i landslaget och ska hjälpa Hamrén att ta ut startelvorna.

Reagerade när jag läste artikeln och tänkte att om det stämmer så måste det vara unikt i EM. Kan inte tänka mig att det finns någon av ländernas förbundskaptener som låter U21-landslagets tränare vara med och ta ut startelvorna.

Men återigen, Hamrén var tydlig. Han sa att det är han som tar ut laget. Och det känns ju naturligt.

***

Zlatan Ibrahimovic har kallat till presskonferens. 09:45 på onsdag. Märklig tid och oväntat att han ska prata innan träningen och innan den mixade zonen. Har aldrig varit med om att han har gjort så.

Spännande att se om han vill säga något speciellt. Ska han bekräfta att han slutar i landslaget efter EM? Har han gjort klart med en ny klubb? Eller vill han bara träffa media och snacka lite gott?

Publicerad 2016-05-31 kl 19:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons