Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rätt att ha Berg före Guidetti - och naturligt att Hamrén tar ut startelvorna

Sundbergs blogg

BÅSTAD. Gillar när Erik Hamrén är tydlig. Det var han på tisdagens presskonferens, även om det han sa var väntat. “Jag ser Marcus Berg lite före John Guidetti just nu.”

Med tanke på att Marcus Berg startade tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i de flesta EM-kvalmatcherna och även i playoff mot Danmark, och dessutom i träningslandskampen mot Tjeckien, så är det väntat att Hamrén har den åsikten.

Och jag håller med honom.

Berg har gjort det bra i både klubb- och landslag med en hel del mål och samtidigt ett bra arbete i försvarsspelet. Senast han startade i landslaget var mot Tjeckien och då bjöd han på ett mål efter ett klassavslut. I dagsläget hade det varit fel att peta honom.

Men samtidigt är det inte jättemycket som skiljer. Guidetti har också gjort det bra och har en förmåga att växa med uppgiften. Han gör alltid sitt yttersta för laget och om den där nicken mot Slovenien hade suttit så hade han säkert hyllats efter slutsignalen.

Annons

Marcus Berg gjorde 17 mål på 27 matcher (24 från start) i den grekiska ligan.

John Guidetti satte sju ligamål i Spanien på 35 matcher (12 från start).

Sedan är det skillnad på ligorna och det är klart att Guidetti förmodligen hade gjort fler än sju ligamål om han spelade i Panathinaikos.

***

Frågade Hamrén om det som Håkan Ericson sa i en intervju med Aftonbladet stämmer, att han har en liberoroll i landslaget och ska hjälpa Hamrén att ta ut startelvorna.

Reagerade när jag läste artikeln och tänkte att om det stämmer så måste det vara unikt i EM. Kan inte tänka mig att det finns någon av ländernas förbundskaptener som låter U21-landslagets tränare vara med och ta ut startelvorna.

Men återigen, Hamrén var tydlig. Han sa att det är han som tar ut laget. Och det känns ju naturligt.

***

Zlatan Ibrahimovic har kallat till presskonferens. 09:45 på onsdag. Märklig tid och oväntat att han ska prata innan träningen och innan den mixade zonen. Har aldrig varit med om att han har gjort så.

Annons

Spännande att se om han vill säga något speciellt. Ska han bekräfta att han slutar i landslaget efter EM? Har han gjort klart med en ny klubb? Eller vill han bara träffa media och snacka lite gott?

Publicerad 2016-05-31 19:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto