Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Spelarna försiktiga med att hylla varandra - och därför startar Lindelöf och Lewicki

Det märks att EM närmar sig och att spelarna vill starta mot Irland. Det märks inte bara på planen.

Nu tycker inte Andreas Granqvist att det är lika ”kul”, som det var inför träningslandskamperna mot Tjeckien och Turkiet, att prata om hur bra Victor Nilsson Lindelöf har varit i Benfica och vilka egenskaper han har. Svaren blir något kortare.

Sebastian Larsson och Jimmy Durmaz slåss om en plats och båda är ganska snabba med att säga att man är säker på en startplats.

Marcus Berg kunde ju ha sagt inga kommentarer eller bara viftat bort frågan om John Guidetti behöver lära sig att värdera. Men icke, först svarade han med en del positiva saker men fick precis innan punkt in att lagkamraten nog ändå kan bli bättre på den biten.

Martin Olsson berättade att Ludwig Augustinsson är duktig men att han får vänta på sin chans.

Och Pontus Jansson blev irriterad på frågan om att det är mycket snack om vilka som ska spela av Granqvist, Lindelöf och Erik Johansson, hur han ser på det. ”Så tänker inte jag i alla fall”, blev det korta svaret.

***

Tycker att Pontus Jansson gjorde ett bra inhopp mot Slovenien och han har sett bra ut på träningarna. Det syns att han har blivit ännu bättre i Italien och man kan förstå att han säger att han inte tänker så när det kommer till diskussionen om vem som ska spela mittback. Men med tanke på att Granqvist har varit ordinarie och gjort det bra, att Lindelöf har börjat i de senaste landskamperna och kommer från en imponerande säsong i Benfica och att Johansson startade och var bra i playoff mot Danmark så säger det sig själv att det blir tufft för Jansson att ta en startplats i EM.

***

På torsdagen körde Sverige en stängd träning men rapporter säger att Erik Hamrén matchade följande startelva: Isaksson – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Olsson – Larsson, Källström, Lewicki, Forsberg – Ibrahimovic, Berg

Känns som en väntad elva, om det nu blir den. Känslan har varit att Larsson går före Durmaz mot Irland i en match som säkert kommer att vara fysisk.

Lewicki gjorde det väldigt bra tillsammans med Källström mot Danmark och när Ekdal inte är redo och Wernbloom inte tagit chansen så känns det som en kamp mot Hiljemark. Då får Lewicki fortsatt förtroende.

Lindelöf följde upp en imponerande säsong i Benfica med att göra en bra insats mot Slovenien. Med tanke på att Hamrén många gånger har pratat om hur viktigt det är att svenska spelare får spela stora matcher så att de får rutin från spel på stora arenor så känns valet av Lindelöf logiskt. Lindelöf, Zlatan och Lewicki är spelarna i landslaget som var med i årets upplaga av Champions League.

***

Zlatan Ibrahimovic stängde dörren för spel i Malmö FF, sa att han inte är intresserad av att spela i allsvenskan och att han är för bra för den ligan. Det stämmer ju att han är för bra för allsvenskan och i och med det uttalandet känns det som att det inte heller kommer att bli MLS. För samma sak gäller ju där, han är för bra för den ligan.

Givetvis finns det intresse för Zlatan, men det känns som att han siktar högre än klubbarna som är konkreta och vill till ett så bra lag som möjligt och där det finns chans att spela och vinna Champions League. När man lyssnar på Zlatan låter det inte som en spelare som är på väg att trappa ner. Han är fortfarande sugen på att vara bra och att vinna. Han är tydlig med att han känner sig i väldigt bra form och det lär säkert finnas ett sug efter att vinna CL. Därför tror jag att hans beslut dröjer, för att han vill avvakta och försöka hitta ett så bra lag som möjligt.

***

Enligt Erik Hamrén kommer inte John Guidetti att starta mot Irland. Förbundskapten anser att anfallaren fortfarande är under utveckling och måste lära sig att värdera. Marcus Berg tror inte att Guidetti bryr sig om Hamréns uttalande. Det tror jag att han gör.

***

Mitt team. Utmana i C More Manager.

thumbnail_IMG_2868

Publicerad 2016-06-02 kl 14:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons