Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kanonform på svenska spelare - men fler måste upp på en högre nivå

Hur stora växlar ska man dra efter 3-0 mot ett svagt motstånd i EM-genrepet?
Prestationen var bra men bäst var det faktum att ingen skadade sig och att bygget inte föll ihop.

En seger, tre mål framåt, noll mål bakåt, inga allvarliga skador och Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg i kanonform. Det viktigaste var att lämna planen med en skön känsla och det gjorde Sverige.

Men dra inte för stora växlar. För det var mot ett Wales som saknade ett par spelare, som har sin första gruppspelsmatch om bara fem dagar och som började spela fotboll efter 63 minuter när Gareth Bale kom in. Först då fick Sverige en motståndare, men då hade planens två bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg, gått ut och flera andra byten hade också gjorts, och då stod det 2-0 och matchen var avgjord.

Innan det hade Kim Källström startat matchen med att slå bort tre enkla passningar och Erik Johansson med att bjuda bortalaget på en målchans. Tur då att Sverige hade två andra spelare som såg till att det blev 1-0.

Zlatan tog emot ett Martin Olsson-uppspel, avancerade från mitten till Wales straffområde, hittade Forsberg som säkert placerade in matchens första mål.

Zlatan och Forsberg var, precis som i playoff mot Danmark, bättre än alla andra och visade att EM-formen är bra. Förutom att duon fixade 1-0 låg de även bakom det mesta framåt. Forsberg blir bara bättre och bättre och frågan är hur högt taket är och när han slår i det?

Tredje bäst i Sverige var Mikael Lustig som gjorde mål, dansade och borde fått två assist. Men det blev en assist till John Guidettis 3-0-mål. Hans första landslagsmål och oj vad skönt det lär ha varit. För bara några dagar sedan satt Erik Hamrén och Zlatan Ibrahimovic i Båstad och pratade om att Guidetti måste lära sig att värdera och att han inte är färdig som spelare på samma sätt som Marcus Berg är.

Mot Wales var det Berg som hade det tufft och gjorde en svag match och Guidetti som gjorde mål. Det svänger fort ibland och hade inte haft något emot att se Guidetti starta mot Irland.

Vi fick fler svar.

Oscar Lewickis ljumskar höll, han vann en del bollar och gjorde en tillräckligt bra match för att få starta mot Irland.

Sebastian Larsson fick 90 nya värdefulla minuter och trots att det syntes att han är matchotränad gjorde även han en tillräckligt stabil match för att få starta mot Irland. I dagsläget går Larsson först i kön på grund av att defensiven är bra. Offensiven måste bli bättre och han måste kunna hota med sin högerfot. Jimmy Durmaz är nära och en svag insats av Larsson mot Irland och det kan se annorlunda ut i den andra gruppspelsmatchen.

Erik Johansson hade det tungt under de första 20 minuterna och slog bort enkla passningar och orsakade några frisparkar. Nu var det tur att motståndet var svagt och inte tillräckligt skickligt för att klara av att utnyttja slarvet. I EM kommer tempot och nivån att vara högre och blir därför inte förvånad om en mer bolltrygg och snabbare Victor Nilsson Lindelöf startar mot Irland.

En seger, tre mål framåt, noll mål bakåt, inga allvarliga skador, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg i kanonform och spelare som lämnade planen med en skön känsla. Gott så. Men nu börjar allvaret.

På onsdag åker Sverige till Frankrike. Fem dagar senare är det avspark mot Irland i Paris. Då måste nivån upp ett par snäpp för att det ska bli en sommar att minnas.

Publicerad 2016-06-06 kl 08:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons