Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min guldfavorit och tre outsiders

Sundbergs blogg

Under två veckor har vi följt den svenska EM-truppen. Spelarna har fått svara på en mängd frågor och alla på den om vilket lag som vinner EM. Många har sagt Sverige, det känns ju mest som bara för att, men de andra har lagt sina röster på Frankrike, Spanien eller Tyskland. Logiskt med tanke på att trion har bästa trupperna på pappret.

Frankrike har ett vasst lag men har drabbats av jobbiga skador på Raphael Varane och Lassana Diarra, och dessutom får inte Karim Benzema var med.

Spanien är tekniska och vi vet att det kan gå undan. Skickliga mittfältare men som det brukar vara för laget i mästerskap som är frågan vem som ska göra målen?

Tyskland har en grym målvakt i Manuel Neuer och ett väldigt bra mittfält med Mesut Ösil och Toni Kroos i spetsen. Men frågetecken för backlinjen, trots att jag gillar Mats Hummels.

Att de tre lagen har kapacitet och kvalitet att vinna EM är det inget snack om. Men tycker ändå inte att det finns något lag som känns som en given vinnare.

Annons

Om någon hade frågat mig för någon månad sedan hade tipset gått till Frankrike, men nu blir det Tyskland.

Sedan finns det skrällchans för några lag.

Tänker på Polen, Kroatien och England.

Polen har sin bästa trupp på länge. Robert Lewandowski och Arkadiusz Milik bildar ett vasst anfall och gillar även offensiva mittfältaren Kamil Grosicki. I kvalet slutade laget bara en poäng efter ettan Tyskland.

Kroatien har en hel drös individuellt skickliga spelare som mittfältarna Luka Modric, Ivan Rakitic och Mateo Kovacic. Här gäller det att få ihop laget. Om man får det kan Kroatien bli luriga.

England smyger. För första gången på väldigt länge räknar ingen med laget. Just det tror jag att England mår väldigt bra av. Tidigare har pressen varit stor och för många har inte klarat av den. I avgörande lägen som straffar och annat har spelare tappat det. Dessutom finns det inga riktiga fixstjärnor med. Laget har många snabba spelare och i kvalet vann man samtliga tio matcher.

Annons

Så slutar varje grupp:

A
Frankrike
Schweiz
Albanien
Rumänien

B
England
Ryssland
Slovakien
Wales

C
Polen
Tyskland
Nordirland
Ukraina

D
Spanien
Kroatien
Turkiet
Tjeckien

E
Italien
Sverige
Belgien
Irland

F
Portugal
Österrike
Island
Ungern

Publicerad 2016-06-10 19:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto