Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Trion som passar bäst mot Irland

Smågrinigt på fredagens träning. Lördagens pass skulle ha varit öppen i 15 minuter för media, men nu har landslaget bestämt sig för att bomma igen helt vilket inte har hänt förut.

Kan tänka mig att spelare och ledare tycker att det är skönt att få vara helt själva i ett helt pass. Det lär slipas på taktiska bitar som fasta situationer och vilka ytor man vill hitta för att såra Irland samt vilka ytor som man inte vill att Irland ska få hitta.

Det blir spännande att se hur startelvan blir. Det är väl främst tre positioner som har diskuterats. Mittback, högerytter och central mittfältare. Mina val hade varit Victor Nilsson Lindelöf, Sebastian Larsson och Oscar Lewicki.

Lindelöf har varit bra i de matcherna jag har sett i Benfica, mot Sporting, Zenit och Bayern München. Hyfsade motståndare och sådan erfarenhet är viktig. Tycker att Erik Johansson såg ganska darrig ut mot ett svagt Wales och det lär gå fortare mot Irland.

Tycker egentligen att Durmaz är en bättre ytter än Larsson, men “Seb” har spelat upp sig, är en “gnuggare” med bra defensiv och det kan passa mot ett lag som Irland som har spelare som svensken ställs mot varje vecka i England. Men en svag insats och Durmaz lär ta platsen i nästa match.

Lewicki funkar i landslaget för att han gör det han är bäst på. Han ligger tätt i markering och vinner bollar. När han har bollen lämnar han över den snabbt till Kim Källström eller någon annan lagkamrat. Albin Ekdal är inte i matchform ännu men om det fortsätter att gå lika snabbt som det har gjort att komma tillbaka efter ryggskadan lär han vara högaktuell i de två andra gruppspelsmatcherna.

Hade varit spännande att veta hur Hamrén tänker. Tror att han tänker igenom mästerskapets första laguttagning väldigt noga med tanke på hur det var senast, i EM i Ukraina. Då blev han varnad för Ukrainas offensivt skickliga högerkant men valde ändå att spela Ola Toivonen till vänster på mittfältet. Det blev inte lyckat och sedan var det uppförsbacke för Sverige som inte gick vidare från gruppen.

Rolig tanke apropå kampen om de tre platserna:
Hade Lindelöf platsat i FC Köpenhamn? Ja
Hade Johansson platsat i Benfica? Nej
Hade Larsson platsat i Olympiakos? Nej
Hade Durmaz platsat i Sunderland? Nej
Hade Lewicki platsat i Hamburg? Nej
Hade Ekdal platsat i Malmö FF? Ja

Det är Larsson och Durmaz som är svårast att bedöma här. Men Olympiakos dominerar och för matcherna i Grekland och det passar Durmaz spelstil mer än Larssons, därför blir det ett nej på “Seb”. Och tror att Durmaz hade fått det tufft i Premier League, dessutom i ett bottenlag som kämpar för sina poäng och där defensiven prioriteras.

Det är kul att jämföra så här. För att ta ett annat exempel är Pontus Wernbloom långt ifrån given i landslaget men i CSKA Moskva är han viktig, tror ingen av de andra mittfältarna hade tagit en plats i det ryska mästarlaget.

Publicerad 2016-06-11 kl 10:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons