Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rätt att ge Ekdal chansen - sluta tjata om matchen mot Danmark

Fotboll är en färskvara. Det är sju månader sedan Sverige vann mot Danmark i playoff. Ändå fortsätter spelare och ledare att älta den där matchen, att man vill hitta tillbaka till det spelet och att allt var bra då. Visst, det var bra, men släpp den matchen nu, det är sju månader sedan.

Senast i raden att dra upp Danmark var Andreas Granqvist på onsdagens mixade zon. Det börjar som sagt bli lite tröttsamt.

Man kan inte leva på den matchen längre och därför förstår jag att Oscar Lewicki bänkas mot Italien, för det var senast han gjorde en bra match mot ett bra motstånd.

Lewicki och Kim Källström hade en tuff match mot Irland. Man blev helt enkelt avslöjade även om man spelade upp sig något i den andra halvleken. Det var jobbigt att se. Tycker därför att det är rätt att ge Albin Ekdal chansen i stället för Lewicki då Ekdal är bättre med bollen, mer kreativ och har ett högre tempo i sig. Källström är rutinerad och behöver en bättre bollspelare bredvid sig.

Med Mikael Lustig skadad ser Erik Hamrén ut att fortsätta  med backlinjen på samma sätt som Sverige avslutade mot Irland. Själv tycker jag dock att det är dumt att sätta lagets bäste mittback som högerback och tycker därför att Victor Nilsson Lindelöf borde spela kvar centralt och att man då flyttar ner Sebastian Larsson på Lustigs plats och in med Jimmy Durmaz på mittfältet. Mot Irland var Lindelöf yngst i backlinjen men ändå den som med sitt lugn såg mest rutinerad ut.

John Guidetti gjorde ett helt okej inhopp men han kom in i ett bra läge när Sverige var på väg in i matchen. Tycker lite synd om Marcus Berg som spelade i ett otacksamt läge när mittfältet tappade allt. Han fick inga bollar att jobba på och i defensiven fick han slita då Zlatan Ibrahimovic inte var så sugen på att försvara och hjälpa till, inte riktigt samma fina inställning som mot Danmark, om vi nu ska prata om den matchen.

Nu ser det ändå ut att bli Guidetti från start, sett till onsdagens träning. Och jag har inga problem med det. Då får Sverige en hungrig spelare som kommer att springa tills han stupar. Sedan har han en förmåga att vara med i straffområdet när det bränner till, mål mot Wales, nära mål mot Slovenien och passning till Zlatan Ibrahimovic vid 1-1-målet mot Irland.

En annan sak mot Irland är att det inte verkade som att Sverige hade en plan B. Man var helt under isen i första halvlek. Förändrade inget i halvtid. Kom ut i andra och åkte på 0-1 i baken. Inte förrän tio minuter efter baklängesmålet kom Guidetti in i stället för Berg. Då hade det gått 59 minuter.

Tycker att man borde försökt att stoppa blödningen innan 0-1. Kanske offrat Berg och tagit in Ekdal för att hjälpa de centrala mittfältarna som hade det tungt.

Så här ser alltså Sverige ut att starta: Isaksson – Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson – Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Guidetti

Så hade jag startat mot Italien: Isaksson – Larsson, Lindelöf, Granqvist, Olsson – Durmaz, Ekdal, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Guidetti

Publicerad 2016-06-16 kl 10:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons